Реклама / Ads
3| 6515 |29.09.2016 НОВИНИ

Миленко си каза: На Македония ЕС не й трябва, поддържам тази власт

.
Миленко Неделковски
Българската страна нека да се извини, тогава ще помисля аз, заяви по НТВ скандалният македонски журналист, който поруга българската паметна плоча на Каймак-чалан. Целта беше да се премахне нещо, което беше диво, нелегално, криминално, обясни той. Вандализъм обаче не било, вандализъм било да влезеш на чужда територия, при това в униформа, това било акт на агресия, интерпретира по своему поставянето на плочата от българска страна. Това било провокация, не неговите действия, неговите били отбрана на националния интегритет.
 
Това не беше моя работа, а на македонския народ. Имаше по медиите: "Айде, кога ще отидем да го рушим", никой не отиде там, затова се заех аз, съобщи Неделковски.
 
Защо е поставен този паметник там? Можеха да го поставят на гръцка страна и там сте водили битки, констатира той. Народът в една държава не е виновен, виновни са върхушките.

Българите са като кучета, които искат да бележат територия от дърво на дърво, добави още той. Защо поставят тази плоча на територията на Македония, продължи да упорства той. Никой не оспорва желанието на бългаската страна, вие си имате ваша история, ние си имаме наша. Македонците, загинали там, ще влязат в наш пантеон. Какво ще стане, ако аз дойда в България, да поставя паметник на Яне Сандански, попита той.

На Македония не й трябва да стане член на ЕС, според мен, откровено си призна Миленко. Ако аз не се бях качил, щеше да се качи някой друг, каза за плочата той, после обясни, че това била работа на всеки македонски гражданин. Единственият, който знаеше, че правя това, беше моят екип - продуцентката, режисьорът ми.

Поддържам тази власт, защото е по-добра опция от опозицията, призна си Неделковски още. Аз водя промакедонска пропаганда, не антибългарска, каза той.

Нямам присъда за фалшифициране на американски визи, посредничеството на американски адвокат ме осъди. 7,5 месеца съм лежал в ареста, два пъти бутах присъдата в Апелативния съд, съобщи още той по повод факта, че има 7 годишна присъда за фалшифициране на американски визи.
 
Реакцията му е била заради настроенията на целия македонски народ, нямало да се извини на българите за стореното. Българската страна, която и да е, да се извини и ще си помисля дали и аз да го направя, паметникът е поставен незаконно от "криминалци-бугари", добави въпросният Миленко.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5541 |26.09.2016 Ризински за Фрог: Активно мероприятие със сръбска следа е деянието на Миленко . 1| 5117 |26.09.2016 Йорданов: Всяка антибългарска акция в Македония е със знанието на властите . 0| 3580 |25.09.2016 Земетресение 2,9 по Рихтер в Македония . 2| 4608 |24.09.2016 Тр. Трайков: Берем отровни плодове от безродната политика на БКП за Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads