Реклама / Ads
5| 6826 |30.09.2016 ПОЛИТИКА

Гечев: САЩ и Германия определят външната политика на България

.
Румен Гечев
Депутатът от БСП Румен Гечев заяви , че правителството взима решения под външно давление. Изказването му идва в контекста на смяната на кандидатурата ни за генерален секретар на ООН. ”Това идва от САЩ и Германия. Решенията на Германия зависят от тези на САЩ. Няма големи и малки страни, когато става дума за защита на националните интереси, смята той.
 
Не би трябвало да позволяваме Великите сили да ни подритват. Външната ни политика се определя извън България", сподели социалистът в пред Bulgaria ON AIR

Последиците от чуждото влияние са тежки и се изразяват в милиарди загуби,допълни той.

"Южен поток" вече става "Турски поток". Вместо тръбата да минава през България, сега ще купуваме газ от Турция. Проектът "Бургас-Александруполис" също беше провален. Третият провален проект е АЕЦ "Белене". Тук става дума за загуба на милиарди левове от пропуснати ползи", настоя Румен Гечев.

Народният представител поясни, че проектът не може да се възобнови с решение за един месец. По думите му, няма губеща атомна централа в света, а се наблюдава ренесанс на ядрената енергетика.

"САЩ и някои от техните партньори не искат Русия да строи атомна централа в България. Искат слаба България и силна Турция", заключи Гечев, добавяйки, че БСП ще търси подкрепа от АБВ, ДПС и независимите депутати за вота на недоверие към правителството.

"Няма искри с АБВ, водят се нормални разговори. БСП е ярка опозиция и иска да опонира на правителството. Нужна ни е подкрепа, но въпросът не е за БСП, а се поставят на карта външнополитическите интереси на България", каза още гостът на телевизията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8740 |01.05.2014 грешка в системата . 1| 5666 |10.04.2014 Eпископ Григорий - глас на патриарха . 12| 6262 |12.01.2014 Серафим и Григорий останаха в битката за Неврокопски митрополит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads