Реклама / Ads
3| 4922 |01.10.2016 НОВИНИ

Нинова: Основният опонент на левицата на тези избори е ГЕРБ, основен съюзник - избирателите

.
Корнелия Нинова
”Основният опонент на левицата на тези избори е ГЕРБ, а основният съюзник - избирателите”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в ефира на Дарик радио. Тя допълни, че на втори тур БСП ще търси подкрепата на всички леви сили, включително на АБВ и Движение 21 на Татяна Дончева. ”Не сме поискали официално подкрепата на ДПС”, посочи председателят на левицата в отговор на въпрос дали ДПС би подкрепило ген. Радев.
 
„Абсурдно е без кандидат да печели ГЕРБ. Манипулират общественото мнение“, каза още тя по повод някои социологически изследвания. Нинова е категорична, че кандидатът има значение и ген. Радев е различен от всички. „Той е единственият, който не е участвал в процесите по време на прехода и през цялото това време единствено и само е пазел суверенитета на България“, допълни тя. По нейните думи плюс на една партия е да съумее да оцени собствените си кадри, но да потърси надпартийното, националното, българското и родолюбивото. „Това са президентските избори, а не парламентарни. БСП стои твърдо зад ген. Радев, но събираме и друга подкрепа“, каза още председателят на БСП.

По повод националната сигурност и кризата с бежанците Нинова припомни и позицията на ген. Радев, който е за довършване на оградата, армията да отиде на границата, да се вземат драконовски мерки за спиране на контрабандата, лагерите да бъдат от затворен тип и да се изнесат от населените места.

По нейните думи животът в България се влошава - само за една година 100 000 българи са паднали под прага на бедността, а социалната, здравната и образователната реформа са в тотален срив. „Икономиката има нужда от всичко това. Тези теми трябва да са част от президентската кампания, защото президентът има правомощия да влияе“, посочи тя и като пример даде възможността да се свика КСНС за демографска криза. Тя подчерта и, че президентът може да налага вето, ако определен закон нарушава интересите на българите. „Няма да коментирам кандидатурата на ГЕРБ, докато не стане ясна. Те си сменят позицията непрекъснато. Допускам, че и утре може да бъде различна“, каза още председателят на БСП. Според нея ГЕРБ нямат интерес да има кампания и дебати, защото ще се изложат тези и ще излязат истини. „Обидно е да не предлагат кандидат на хората“, коментира тя.

 

За да получи 160 млн. евро, Борисов отстъпи да ни приемат в Шенген и да ни превърнат в буферна зона

 

„Поканихме АБВ и ДПС в сряда за консултации за вота на недоверие. Конкретният повод е смяната на кандидатурата за генерален секретар на ООН. Други причини са политиката по отношение на Русия и санкциите, кризата с бежанците. Силово европейски лидери налагат на Борисов решения, които са против нашите интереси“, посочи Нинова. Според нея министър-председателят е отстъпил от позицията на България, изразявана от няколко кабинета, че ние сме изпълнили критериите за Шенген, за да получи 160 млн.евро за бежанците. „Те ни изключиха от Шенген и ни превръщат в буферна зона“, уточни тя.

 

По повод проваления кворум в парламента през седмицата, Нинова подчерта, че депутатите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са се регистрирали, но въпреки това не са събрали гласове. „И трите групи, които са мнозинство, не могат да си съберат депутатите. Имат големи проблеми. Когато изнесохме случая за корупция на областния уоравител от Реформаторския блок, Борисов и ГЕРБ реагираха моментално, уволниха го и започна разследване. Но относно случая в Министерството на земеделието и г-жа Танева, веднага го покриха, щом става въпрос за техен“, коментира председателят на БСП. Тя обясни, че става въпрос за кражбата от закуски на децата – програма „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. „Оказа се, че фирмите доставят продукти, примерно моркови от 0.90 лв за 7 лв. Танева си призна проблема и каза, че ще променят цените“, допълни тя. Според нея Борисов има една политика към реформаторите, а към неговите хора – веднага ги покрива. „Патриотите и другите от мнозинството са втори проблем. Те са много против бежанците, но първи отказаха да има вот на недоверие за тази тема и първи казаха, че е хубаво да се заселват бежанци, но ако може в Странджа“, обясни Нинова. Тя е на мнение, че има огромно противоречие между приказки и дела, защото патриотите искат да управляват с Борисов.

 

За смяната на кандидатурата ни за генерален секретар на ООН отговорност носят Борисов и Митов. „Ирина Бокова имаше по-голям шанс, докато страна ни седеше зад нея. От реакциите на някои от страните се вижда, че Кристалина Георгиева няма гарантиран резултат“, заяви Нинова.  Тя е на мнение, че каквото и да прави Европа, трябва да гледаме българския национален интерес. „За това българка да заеме този висок пост, не трябва да има ляво и дясно“, допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4018 |28.09.2016 Нинова: Смяната на Бокова с Кристалина Георгиева е резил на България . 1| 4310 |27.09.2016 Нинова: Борисов кани бежанците, обещава им да им оправим живота . 4| 4246 |22.09.2016 Корнелия Нинова: Българи, бъдете горди и не навеждайте глави пред никого . 9| 8493 |21.09.2016 Нинова: Ще гърмят още скандали, сферите са много чувствителни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads