Реклама / Ads
0| 3386 |20.10.2016 Президентски избори 2016

Вицеадмирал Пламен Манушев вдъхнови младежка кампания „Да помним нашите деди“

.
Нова дългосрочна кампания, наречена „Да помним нашите деди“ започнаха младежите от ГЕРБ в област Велико Търново. Те избраха да обявят инициативата си в Златарица, където почистиха бурените около занемарен мемориален комплекс, поставен в памет на загиналите във войни златарчани.
 

Родолюбивата инициатива е насочена изцяло към младите хора. Целта е да бъдат запалени и насърчени да проучат родовата си история, да разберат имат ли в семейството си човек, който се е сражавал на фронта и в коя война е участвал. С кампанията си младежите искат и да отдадат почит и да пазят паметта към величието и славата на българите, участвали във войните за национално обединение на българските земи.

 

В рамките на кампанията ще продължат акциите на МГЕРБ за грижа и поддръжка на паметници и монументи, облагородяване на площите и районите около тях.

Инициативата, стартираща във Великотърновска област, има амбиция да бъде обединяваща за всички млади българи и да даде пример как се съхранява историческата памет в региона, заяви младият историк Емил Врежаков, който е уредник в РИМ – Велико Търново и основен инициатор на кампанията. Желанието на Врежаков и колегите му в МГЕРБ е младежите да съхранят паметта за своите деди.

Инициаторите декларираха готовност да помагат при издирването на факти на всички млади хора, проявяващи интерес. За съдействие те могат да се обръщат към офисите на ГЕРБ във всички общини на Великотърновска област.

Кампанията „Да помним нашите деди“ е и в подкрепа кандидатпрезидентската двойка Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев.

 

„Всички знаете, че отдавна проявяваме грижа за  поддържането на паметници и паметни плочи. Убедихме се, че има смисъл да доразвием идеята си, след като чухме вдъхновяващата реч на вицеадмирал Пламен Манушев във В. Търново, където пред повече от 2000 души той заяви, че сме длъжници на нашите воини и герои“, каза в Златарица областният лидер на младежите Георги Недев.

 

Недев и колегите му са категорични, че доблестен офицер, достоен мъж и изявен родолюбец като вицеадмирал Манушев ще бъде изключително силен партньор на първата жена президент на България – Цецка Цачева.

 

В Златарица членове на МГЕРБ почетоха паметта на всички български герои и поднесоха венец пред мемориалния комплекс в центъра на града. В храм “Свети Николай Мирликийски”, където също има паметна плоча, бе отслужена панихида. Заедно с младите, на нея присъстваха Станислав Стоянов от областното ръководство на Предприемачи ГЕРБ, председателят на Общинския съвет в Златарица Стефан Бранзелов и великотърновският общински съветник Деян Хаджийски, който има златаришки корени. Дядовците на Бранзелов и Хаджийски са участници във войните.

Много интересни и непознати факти за развоя на Балканските войни могат да се намерят в книга, която през 2012 г бе издадена с подкрепата на ГЕРБ – В. Търново, припомниха младите. В изданието, учител по история от Златарица публикува фронтовите бележки на телеграфиста от 6-та Балканска дивизия ефрейтор Тодор Чакъров.

 

Неотдавна пък, Младежи ГЕРБ  обновиха рушащ се паметник на мястото, където във В. Търново първоначално са били погребани Бачо Киро, Иван Панов Семерджиев и сподвижници на Филип Тотю. Това се случи с подкрепата на областната структура на предприемачите в ГЕРБ, които ще помагат и занапред на родолюбивите инициативи на младите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3563 |20.10.2016 Ралица Добрева, ГЕРБ: Плевен е обединен зад кандидатурата на Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев . 0| 3247 |19.10.2016 Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цачева и Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветанов ще посетят област Mонтана . 0| 3283 |19.10.2016 Цветанов в Бяла: Победата на Цачева и Манушев ще гарантира развитието на общините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads