Реклама / Ads
1| 3024 |21.10.2016 Президентски избори 2016

Бойчев: БСП ще носи отговорност за кворума и работа в НС, след предсрочните парламентарни избори

.
БСП ще носи отговорност за кворума на парламента, след предсрочните парламентарни избори. Сега има голямо мнозинство на сделката и далаверата, формирано от управляващите в това НС, което излъчи и крепи това правителство”. Това заяви пред медиите в НС говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Той подчерта, че левицата винаги се е отнасяла отговорно към работата си в парламента.
 
По думите му неслучайно благодарение на усилията на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ парламентарната ваканция беше отменена, благодарение на нейните предложения за дневен ред, НС заседава тази седмица и да гледа изключително важни въпроси за България. Той подчерта, че в тях влизат СЕТА, промените в Изборния кодекс. „Колегите от ГЕРБ няма нужда да нервничат, че тяхното законотворчество, присъствието им в парламента ражда единствено хаос. На прага сме на безпрецедентна криза да провалим Изборния процес и основното конституционно право на българските граждани да избират”, обясни той.  Бойчев заяви, че никога досега в самата изборна кампания не са променяни изборни правила.


Народният представител от ПГ на левицата обясни, че групата е имала за цел да види каква е отговорността на мнозинството и какво е тяхното отношение към НС и темите поставени днес. „Очевидно това правителство е изчерпало и своята подкрепа, тъй като няма нужното мнозинство да открие заседанието на парламента и да започне работа”, категоричен бе той. Бойчев обясни, че социалистите са се регистрирали при втория опит за събиране на кворум, тъй като едно от исканията да има заседания на НС е да може да се провежда парламентарен контрол. „Парламентарният контрол явно плаши и притеснява ГЕРБ, заради  далаверите на това управление, които извадихме на светло”, заяви депутатът. По думите му управлението се крепи само на разпределянето на финансови ресурси на страната и в момента по брутален начин оказва натиск  върху местната власт в страната с цел само да запази властта си. „Разбираемо е напрежението, очевидно е че кампанията на ГЕРБ не върви добре и кандидатът им се проваля”, каза още той.


„От 84 депутати от ГЕРБ, 56 са днес в пленарна зала, близо 30 човека ги няма. Къде са? 600 000 български гласа не бяха представени в българския парламент. Ние от 38, 33 бяхме в зала. Ние сме там и когато дойде време гласуваме, но да се прави кворум за откриване на заседание е техен ангажимент”, заяви народният представител от ПГ на левицата Георги Свиленски. Той призова депутатите от ГЕРБ да слязат от служебните коли, да се регистрират и да работят, а не да прехвърлят отговорността върху опозицията. „С всеки изминал ден напрежението в ГЕРБ расте. След дебата вчера те не знаят къде се намират”, заключи Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7553 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2800 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7432 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7673 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads