Реклама / Ads
0| 3658 |23.10.2016 Президентски избори 2016

Румен Радев в Раднево: Без енергетика, няма национална сигурност

.
Раднево
„Енергетиката е важен отрасъл за България и е елемент от националната ни сигурност. Моят призив към управляващите е да формулират ясна енергийна стратегия за България, при това в дългосрочен период. Да заявят, че държавата няма да се отдръпва от енергетиката и да не допуснат повече раздържавяване.” Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в Раднево.
 
Държавата трябва да поеме ангажимент към най-важния капитал в сектора – миньорите и енергетиците, а не да ги оставя сами
Кандидатът за президент бе категоричен, че държавата трябва да поеме ясен ангажимент към сектора, гарантиращ неговото развитие, защото бъдещето ни зависи от него. „Ние сами трябва да определяме бъдещето на сектора, а не някой отвън да ни го диктува. Затова държавата трябва да се върне на мястото си. Да поеме ангажимент към най-важния капитал в сектора – миньорите и енергетиците, а не да ги оставя сами“, каза кандидатът за президент. По думите му тези хора работят с повишен риск. „Да не допускаме миньорите с толкова отговорна и опасна професия сами да плащат за своята квалификация и преквалификация. Нужно е да бъдат подобрени и условията им на труд, включително и да няма намаляване на материалното им стимулиране. Тези хора със своя труд, с рискът на професията им ни гарантират настоящето и бъдещето. Такава държава и такава национална сигурност искам да видя и за това ще се боря“, категорично заяви ген. Румен Радев пред събралите се.

По-рано през деня, в гр. Стара Загора, ген. Румен Радев се срещна и с младежи, с които обсъди неговите приоритети, засягащи младите хора в България. След срещата те категорично заявиха подкрепата си за него и му пожелаха успех.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3279 |23.10.2016 Ген. Радев и Илияна Йотова ще се срещнат с граждани в гр. София и област Ямбол . 0| 3343 |23.10.2016 Ген. Радев в Казанлък: Не приемам политиката за разселване на бежанци . 0| 3400 |23.10.2016 Румен Радев: Зад думите ”Европа” и ”стабилност” ГЕРБ крие своите провали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads