Реклама / Ads
0| 4859 |25.10.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: ”Морал”-на организация пое пиара на Орешарски за изборите

.
Пламен Орешарски
”Морал”-на организация, която през миналата година подкрепяше левия Кирил Йорданов за кмет на Варна, вече е на страната на официално подкрепените от ДПС кандидати за президент и вицепрезидент Пламен Орешарски и Данаил Папазов, научи Фрог нюз от медийни експерти. Фактът е повече от възмутителен, коментират близки до процесите в сдружението и партията.
 

 За последните 12 месеца сдружението с нестопанска цел МОРАЛ претъпрява няколко сериозни трансформации и идеологически прераждания. От Младежко обединение за радикална левица (МОРАЛ), както е регистрирано в съда, въпросното сдружение вече се самоназовава Международна организация за радикална алтернатива. Проверка установява, че поредните борци за алтернатива се представлява от Антон Оризаров, който е негов председател. Същият е придружен във всяко дело от своя съратник Живко Иванов. Вторият поради дългогодишните си връзки с ДС, е избран за ментор на амбициозното предприятие.

 

През миналата есен по време на местните избори МОРАЛ застава зад кандидата за кмет на Варна Кирил Йорданов. Въпреки, че екскметът на морската столица губи катастрофално, първата крачка към "осветяването" на групата е факт. Извършват се множество пътувания в страната, на които пред слушатели вместо да се разяснява идиологическата платформа на МОРАЛ, се афишира: "Папката с нашия проект е на бюрото на Путин! Въпрос на време е да каже: "Вие сте! Ето Ви пари! Действайте!".

Към август т.г., вероятно защото "доброто от Путин" се бави, МОРАЛ предприема нова крачка към излизането "на светло". Оризаров и Иванов се договорят да работят за кампанията на Жорж Ганчев. На "сподвижниците си" разясняват, че Жорж е в колосална договорка с факторите зад океана и е въпрос на време да спечели креслото на "Дондуков" 2. Жорж, който е емоционален, но не и глупав, вероятно прави проверка и установява, че зад Оризаров и Иванов няма никакъв ресурс, въпреки грандиозните им обещания за многохилядна подкрепа от всяка махала в страната.

 

Тандемът, който като цяло е и цялата "маса" на МОРАЛ, заменят Жорж с Орешарски и Папазов. Любопитното е, че веднага след тяхното оттегляне Жорж Ганчев дръпва напред в класацията на социолозите с 1,5 пункта.

Близостта им с Орешарски и Папазов е повече от странна. След като за 12 месеца славният тандем подкрепи повече левия Кирил Йорданов, изцяло демократа Жорж Ганчев, сега са на страната на ДПС. Странно е и, че по твърденията на Оризаров и Иванов, МОРАЛ е най-силен във Варна, откъдето е вторият. От Варна обаче е и Папазов, който след като не успя да стане кмет м.г. вкара трима общински съветници в ОбС.

 

На подкрепата на Орешарски и Папазов от МОРАЛ, с неясно от какво произлязла абревиатура, във Варна се гледа с твърде недобро око. Покрай лутания на сдружението в морално-материален план, обвързаността на кандидатите на ДПС с подобни субекти, още повече задълбочават съществуващите негативи. Тепърва предстои да се види до къде ще доведат совалките Вашингтон-Москва, и дали в крайна сметка те няма да приключат в Анкара, кометират медийни експерти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7088 |25.10.2016 Само във Фрог: Мистериозни обиски в офиси на 2-ма общински съветници в Плевен . 1| 6921 |25.10.2016 Ив. Хиновски за Фрог: Не министри, а директори ще са на пангара за ”Белене” . 2| 15160 |24.10.2016 Е. Славкова за Фрог: Варна е лична амбиция на Ердоган . 0| 3896 |24.10.2016 БАБХ откри само 7 нарушения от 274 проби на сирене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads