Реклама / Ads
3| 5953 |26.10.2016 АКТУАЛНО

Борисов: Не съм съгласен с Плевнелиев, да се ревизира

.
Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов призова президентът Росен Плевнелиев да ревизира част от това, което той каза по повод назначаването му като министър. Не съм съгласен с част от констатациите, заяви премиерът в началото на днешното правителствено заседание.
 

Борисов отбеляза, че с президента Росен Плевнелиев и като министър, и като президент са работили прекрасно. "Не знам какво е гледал или какво са му предали. Аз казах една истина, която всички вие добре я знаете. При съставянето на предишното правителство от кмет станах премиер и трябваше да посоча 16 министри, 50-60 заместник-министри, шефове на агенции след провала на тройната коалиция. Аз не знам дали някоя партия има толкова подготвени хора, които веднага да поемат постовете", припомни ситуацията премиерът.

 

По думите му, по това време е имал среща със синдикатите, с КРИБ, чиито председател тогава е бил Иво Прокопиев. "От тогава до днес непрекъснато поддържаме връзка със синдикати, браншови организации работодателски организации. Тогава съм се обърнал към КРИБ да намерим най-подходящите хора във финансово-икономическата сфера. Не съм казал, че това е лошо, но това е истина. Сега, гледам, бягат от това, може би не им харесва "Кръгът Капитал" като дума, приемам го това", коментира Борисов.

 

Той обаче посочи, че с Росен Плевнелиев са се познавали още когато Борисов, в качеството си на кмет на София, прави първа копка на Бизнес центъра, "но гаранциите, че тези хора ще бъдат добри министри тогава са такива, каквито Реформаторският блок ни е дал за тези министри, които са тук сега", каза Борисов. "Коя неистина видяха, за да реагират така ужилено и да се чувстват толкова обидени? Нима многократно не съм заявявал за всички добри неща, които президентската институция е направила. Надявам се той също да гледа и да чуе каквото съм казал", посочи премиерът и изрази надежда да продължат да работят заедно така, както са работили в последните повече от пет години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6674 |24.10.2016 Борисов: Доган е Лео Меси, Радев е Орешарски №2 . 9| 4293 |20.10.2016 Борисов: Заради атаките в Сирия съм „за” санкциите срещу Русия . 1| 4944 |20.10.2016 Борисов: Ако всички спазват Маастрихтските критерии като България, ЕС ще бъде стабилен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads