Реклама / Ads
0| 3364 |27.10.2016 Президентски избори 2016

Ген. Радев: Рухна митът за стабилността на управлението. Кулата пада, време е за промяна

.
„Настоящата власт се разпада. Това си личи особено по отношенията между коалиционните партньори в последните седмици, епитетите, които се използват, с унижението на министрите“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на среща с партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ - Движение за социален хуманизъм, ПД „Социалдемократи“ и Обединена социалдемокрация.
 

Той обясни, че за да има един лидер ефективен екип трябва да разчита на хората в него и да ги уважава, за да си вършат добре работата.  „Рухна митът за стабилността на управлението, всички вече го усещат. Кулата пада, време е за промяна“,  категоричен бе кандидатът за президент. Той обясни, че дори в опитите да спаси падащата кула и кампанията на ГЕРБ премиерът е решил да трансформира изборите за президент в парламентарни избори, но те не трябва да се бъркат. „Това издава безсилие, премиерът се опитва да върне политическия часовник, но това няма как да се случи“, заяви той. Според него е недопустимо да се управлява по този начин държавата. „Има пропаст между обикновения човек и институциите и недоверието расте с всеки изминал момент. Нека работим заедно, нека се обединим за да върнем доверието. Без него няма как да градим съвременна България“, обърна се Радев към събралите се.

 

„Трябва ни силно обединение за повишаване на сигурността на България“, заяви , ген. Румен Радев по време на среща с ветерани от военната и гражданската авиация. Той обясни че в противовес на обединението, управляващите са се опитали да разделят. Той припомни, че премиерът е заявил, че военния пилот не е кой знае какво, поне да бил гражданска авиация, защото те носели отговорност за живота на над 200 граждани на полета. „Не успяха обаче да забият клин между нас. Който обиди летците - военни или граждански не е стигнал далеч и те вече го осъзнават“, категоричен бе той. Радев подчерта, че авиацията възпитава качества, инициатива, отговорност, себеотрицание, умение да се взима решение в критична обстановка и така ражда лидери „Това много плаши нашите управляващи, да не би във властта да попадне човек, който е независим, може да взема решения и да носи отговорност за тях“, заяви Радев.

 

 „Хоризонтът на нашия преход беше членство в НАТО и ЕС. За да сме лоялни членове на НАТО обаче трябва да имаме реални способности на собствените ни въоръжени сили. Затова ни трябва силно обединение за повишаване на сигурността“, категоричен бе генералът и заяви, че за него основен приоритет ще бъде именно сигурността. Той поясни, че от това има остра нужда, защото в момента управляващите продължават да се отнасят пренебрежително към проблемите на сигурността. „Къде е държавата, за да гарантира подготовката на летците и инженерите за гражданската и военната авиация. Нашите управници трябва да разберат че те имат нужда от държавна помощ“, заяви той.

 

Събралите се ветерани от гражданската и военната авиация заявиха своята подкрепа към генерала и отправиха пожелание, както са го следвали летците от ВВС сега да го последва огромна маса от хора, за да може да постигне реалната промяна с номер 13. По-късно през деня той се срещна с ръководството на Шалом, организация на евреите в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3616 |26.10.2016 Румен Радев: Борисов е пример за задкулисните игри в държавата . 0| 3467 |25.10.2016 Радев: Защо управляващите и Борисов не защитават интересите на страната ни и одобряват подписването на споразумението с Канада? . 1| 3412 |24.10.2016 Ген. Радев: Като президент ще се позовавам на научната експертиза за решенията, които взимам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads