Реклама / Ads
0| 3469 |27.10.2016 Президентски избори 2016

Цецка Цачева в Свиленград: Внушенията на опонентите ни, свързани със сигурността на българските граници, нямат нищо общо с действителността

.
Такава България искаме – стабилна, уютна и просперираща. За да се развива страната ни, трябва да продължим посоката, по която се движим – евроатлантическият път на развитие.
 
Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с ръководството и служителите на винарна в Свиленград. По думите й, членството на България в ЕС и НАТО е безалтернативно, защото страната ни трябва да продължи да се възползва от европейската солидарност. „Президентските избори ще дадат гаранция за това, че гласът на България ще продължи да се чува ясно и категорично в Европа и в света така, както в момента“, подчерта Цачева.

 

Кандидатът на ГЕРБ посочи, че благодарение на усилията на правителството на Бойко Борисов и на другите държавни институции армията е получила правомощията да участва в охраната на границата. „Имаме нужда от подкрепата на нашите европейски партньори, защото опазването на границата е отговорна задача. Мигрантската криза е общ проблем за Европа, който се нуждае от взимане на общоевропейско решение. България не е сама в това предизвикателство, а европейските ни партньорите признават, че страната ни пази отговорно външната европейска граница. Опонентите ни спекулират с естествените страхове на хората, свързани със сигурността – това е елемент от предизборната кампания, която се води безпринципно от тяхна страна. Опорните точки и внушенията, с които се стремят да разделят обществото някои политически партии, нямат нищо общо с действителността“, подчерта Цецка Цачева. По думите й, доказателство за доверието, което има Европа към България, са отпуснатите 160 милиона евро от европейската солидарност за защита на границата ни, както и стартът на Европейската агенция за гранична и брегова охрана от нашата страна.

 

„Трябва да гарантираме сигурността и стабилността в страната с избора си на 6-ти ноември. За да има сигурност за домовете и семействата ни, да имаме стабилни доходи. Положихме много усилия да стабилизираме България. Не можем да позволим страната ни да бъде отклонена от своето европейско развитие и да настъпи политическа криза“, категорична бе Цецка Цачева.

 

Като свой приоритет Цачева определи образованието, което да си сътрудничи с науката и нуждите на бизнеса. „Българската нация трябва да бъде просперираща, образована, с достойни доходи“, посочи тя. Според Цецка Цачева санираните сгради, обновените паркове, новите спортни зали и пътища в цялата страна са реалните резултати, постигнати от ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов. „Всичко това е в интерес на всички български граждани, не само на нашите симпатизанти. Като президент няма да допусна хората да бъдат разделяни. Приоритет на президента е да гарантира целостта на българската нация“, каза кандидатът на ГЕРБ за президент.

 

Вицеадмирал Пламен Манушев посочи, че България трябва да насърчава предприемчивите хора в страната. „Държавните институции трябва да създават необходимите условия за хората в бранша, за да има стабилна среда за развитие на бизнес. Нужно е да има стабилно правителство, за да има сигурност и предвидимост за инвеститорите“, обясни кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент.

 

Манушев заяви, че като президент и вицепрезидент с Цецка Цачева ще се противопоставят на опитите за промяна в посоката на България. „Ние ще работим в синхрон с парламента и правителството, с местната власт, за да продължи да се развива страната ни. Като президент Цачева ще бъде гарант за напредъка на страната. Като опитен юрист и политик тя ще бъде отговорен президент“, подчерта още Пламен Манушев.

 

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов призова присъстващите да упражнят конституционното си право да гласуват. „Като управляваща партия ГЕРБ се старае да осигури максимално добри условия за насърчаването на инвестиции във всички населени места в страната. Правителството на Бойко Борисов полага много усилия да навакса изгубеното време от „експеримента Орешарски“. Най-важното в момента е да гарантираме стабилността на страната. За да се случи това бизнесът трябва да подкрепи президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев, които ще работят в интерес на всички български граждани“, заяви Цветанов.

 

На срещата в Свиленград присъстваха евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова, областният координатор на ГЕРБ в Хасково и депутат Делян Добрев, народният представител Евгения Ангелова и Иван Андреев – общински координатор на ГЕРБ в Свиленград.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7553 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2800 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7432 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7673 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads