Реклама / Ads
2| 10589 |27.10.2016 НОВИНИ

Кой предупреждава човекът на депутата Тачев в Червен бряг?

.
Анатолий Иванов
Бомбата, избухнала тази нощ, пред дома на бившия общински съветник от ГЕРБ в Червен бряг Анатолий Иванов, е предназначена за сплашване, научи Фрог нюз. Взривното устройство е нанесло щети само на паркираните пред къщата автомобили на Иванов. Според запознати самоделката е поставена за предупреждение към боса на ГЕРБ в града, човек лично на Бойко Борисов. За какво предупреждават Иванов само той си знае.
 
Медиите съобщават днес, че неформалния бос  на ГЕРБ в Червен бряг беше арестуван м.г. за отвличане и побой на работник, но забравят да споменат, че Анатолий е доверено лице на депутата от ГЕРБ Пламен Тачев. Тачев пък е личен приятел на Бойко Борисов от далечните времена на групировките. Според публикация в сайта „Бивол” през далечната 1997 г бъдещият премиер Борисов , иракчанинът Самир Ибрахим, Пламен Тачев, Николай Костов, Веселин Костов и Венцислав Божилов основават в Червен бряг фирма „Прайхим”, която се занимава с производството на сапуни.

Борисов напуска фирмата след година и половина, но запазва контактите си с някои от съдружниците си като Тачев. През октомври 2001 г Борисов и Тачев регистрират друга обща фирма „Би енд Пи Комерс”. Година по-късно Борисов вече е главен секретар на МВР и напуска дружеството, а не негово място идва Надка Маринова. Тя и Цветелина Бориславова са съсобственици на охранителната фирма „Ипон1”, създадена от Борисов. Като депутат от ГЕРБ  Пламен Тачев се прочу с класическа шуробаджанащина, като назначи дъщеря си да работи в бюджетната комисия на парламента, но след скандал през 2010 г се наложи тя да напусне.

Тачев е приятел с Борисов от 1983 г, завършил е Академията на МВР и е магистър по пожарна безопасност.

 

Според неофициална информация благодарение на Тачев Иванов е основният „усвоител” на средства по европрограми главно като подизпълнител. Разследване на Нова телевизия през м.г. показа крупни разхищения за строителството на екопътека „Калето” край града за над 1 млн. лв евросредства. Иванов тогава е прибрал над 700 000 лв от поръчката.

Жител на Червен бряг се оплака миналата година пред медиите, че е заплашван с убийство от Анатолий Иванов след като разкрил, че общинарят добивал незаконно инертен материал по поречието на река Искър в пъти над допустимото и незаконно е подписал анекси към договори за изпълнение на проекти, финансирани от ЕС.

Фирмите изпълнители, спечелили обществените поръчки, в тръжната документация декларират, че няма да използват подизпълнители, но месец преди официалното подписване на договора на фирмата изпълнител и община Червен бряг Анатолий Иванов подписва анекси с изпълнителската фирма – с цел той да реализира поръчката и да вземе парите.

 

Отстраняването  на Иванов от постовете му в ГЕРБ и Общинският съвет в Червен бряг стана след намесата на медиите. Оказа се, че полицията в града е спуснала „чадър” на съветника докато той отвлякъл и със сина си пребил работник, обявен от тях за крадец. Наложи се намеса на Върховната касационна прокуратура и Иванов бе задържан. Бе сформирано спецзвено, което да провери прикрила ли е полицията в Червен бряг престъпленията на Анатолий Иванов. До момента, една година след това, резултати от проверката няма.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3602 |19.10.2016 Външно предупреждава пътуващите до Турция да внимават . 2| 4029 |07.10.2016 Борисов се отказа да търси 50 бона от депутата Десислав Чуколов . 0| 6197 |04.08.2016 Почина Борис Джибров - човекът протокол на бай Тошо . 10| 4095 |23.06.2016 Германски експерти предупреждават за война НАТО-Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads