Реклама / Ads
0| 3367 |28.10.2016 Президентски избори 2016

Атанас Зафиров: Управляващите са сковани от тежък страх. Краят на управлението им е близък

.
Декларация от името на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Уважаеми дами и господа народни представители, Тежък страх е сковал управляващата коалиция, страх от предстоящата загуба на президентските избори и неминуемия крах на този все по - уродлив сговор, който води страната към дъното.
 
Свидетели сме как този страх рецидивира в нови и нови, още по-опасни форми на манипулации, внушения, административен и корпоративен натиск, скандални сделки между партиите, които доведоха до безпрецедентни промени в изборното законодателство в последната секунда – всичко това в името на едно – създаване на комфортни условия за поредната изборна фалшификация. Поредната кражба на гласа на българския гражданин!

 

Как иначе да си обясним това, което се случва през последните дни:

Направихте скандален опит да спрете работата на Народното събрание и да запушите устата на опозицията, но не успяхте! Прекъсвате заседания, гоните без причина народни представители от опозицията от зала, криете министри от парламентарен контрол.

 

Променихте Изборния кодекс и създадохте предпоставки за хаос и беззаконие в изборния ден!

Нали демонстрирахте загриженост за гласуващите на българите зад граница, а забравихте да дадете такова на българските граждани, които пратихте по служба на границата да се борят с последствията от вашата предателска политика по отношение на българските национални интереси към мигрантския проблем! Съжалявам, че го няма министър Ненчев, за да му кажа, че с тези гимнастики, които правите от тази трибуна, не променят факта че вие законово им отнехте правото да гласуват. Защо не приехте нашето предложение да може да се гласува по секции и по места в командировка. Защо не го приехте, с какво ще ги извозвате сега, със самолет ли?

Правите списъци с партийни назначения, в които залагате пред всяко име конкретни цифри, като очаквани гласове. Това е съвременния данък ангария – ако ви трябва превод, обърнете се към новите ви приятели от ДОСТ!

Плашите хората с оставки и внушения, че едва ли не това правителство е единствения гарант за стабилността и европеизацията на страната! Криете от народа ужасяващата истина за нелегалните емигранти които заливат родината ни! Говорите за подписани споразумения, а приехте да подпишете изключително неизгодното за България споразумение между ЕС и Канада. Кой го подписа? Сергей Станишев ли го подписа или вие?

 

Явно в страховитата треска, която ви тресе няма да се спрете пред нищо!

Защото сте наясно, че злоупотребите и кражбите, които са вършени от вашите два кабинета са огромни и разкриването им от следващото управление, а аз ви гарантирам, че ще бъдат разкрити, ще ви постави в критична политическа ситуация – вас и вашите политически сподвижници!

Казвам сподвижници, защото ГЕРБ не са сами в тази задруга. Присъдружните партии от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, остатъците от други политически еднодневки, а от скоро вече и АТАКА се включват дружно в неспирните опити за оклеветяване и дескридитация на единствения кандидат алтернатива на грозното статукво. Човекът, в когото стотици хиляди български граждани видяха лъч надежда за промяна! Човекът, с изборът на когото започва изтласкването на ГЕРБ и Бойко Борисов от властта!

 

Това е и целта на подобни въпроси, като този на народния представител от партия „Атака“ Магдалена Ташева. Той е допуснат от ръководството на Народното събрание до парламентарен контрол непосредствено преди изборите. Въпросът може да е допустим от процедурна гледна точка, но е недопустим от морална. С този въпрос се прави грозно и манипулативно внушение. Единствената му цел е да се очерни основния кандидат за президент, ген. Румен Радев и от парламентарната трибуна да се оспорват безспорните му качества, като войнска чест и достойнство. Думи, които явно на вас не са ви ясни.


Ето го рапорта!!! Защо не се запознахте с него преди да зададете провокативни въпроси? Защо уважаемия министър Ненчев не прочете какво пише в този рапорт?

Ето какво казва генерала в него:

„Мотивът ми е свързан с концепция за реализиране на мисията по контрол и охрана на въздушното пространство на Република България.

За мен като генерал от българската армия и командир на Военно въздушните сили тази концепция  е по унизителна дори от Ньойския договор, защото последния беше наложен на България със сила от вън, докато въпросната концепция бе инициирана от български заместник министър, подкрепена на съвет по отбрана от българско военно ръководство и утвърдена от български министър на отбраната.“

Това достатъчно ли ви е като мотив?


Министър Ненчев направи от тази трибуна едно много грозно внушение. Летателните часове нямат нищо общо с възнаграждението. Това са средства, които се полагат на всеки български летец от капитана до генерала. Министър Ненчев зашлеви звучен шамар и обиди показно всички български кадрови офицери като постави под съмнение цялата система за обезщетение при напускане на армията.

Ще продължат ли опитите за омаскаряване на един достоен български генерал, който дръзна да тръгне срещу антинародната ви политика. От това ли ви е страх?

Процесът е необратим господа управляващи! Все повече се задълбочават противоречията вътре във вашето управляващо мнозинство. А това води до политическа нестабилност вътре в него, но тя се разпространява и в управлението на цялата държава.Ясно е, че вашето управление се гради само на сделки, на бизнес, а сега с намаляването на обществените поръчки и тяхното спиране, с все по трудното усвояване на еврофондовете, живителната му влага все повече ще намалява.

Края на това антинародно управление е близък. Ние сме на ход, защото за нас най-важно е доверието на хората. То стои много по високо от властта, която вие имате в момента и сте се вкопчили здраво в нея.

 

Ние няма да допуснем да продължава това безхаберно управление, на което е чужд дневния ред на обществото. Крайно време е да обърнем негативните тенденции и да живеем достоен живот в справедлива държава. Това е нашата вяра за утрешния ден!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4282 |28.10.2016 Румен Радев: Децата ни напускат Булгария по „европейския“ път на управляващите, а те ги заместват с бежанци . 0| 3115 |26.10.2016 Попов: С промените в ИК седмица преди изборите управляващите целят да създадат хаос . 0| 3469 |25.10.2016 Радев: Защо управляващите и Борисов не защитават интересите на страната ни и одобряват подписването на споразумението с Канада?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads