Реклама / Ads
4| 4076 |28.10.2016 НОВИНИ

Станишев за Резолюцията на ЕП и позицията на ГЕРБ

.
Сергей Станишев
Чета разразилата се буря по повод Резолюцията на ЕП за правата на човека и миграцията в трети държави. Недопустимо е отговорни политици да използват СТРАХА в предизборната кампания, за да преборят своя ужас от загубата на изборите. В този случай от ГЕРБ решиха да изопачат документи на ЕП, за да направят политиката и кандидатите си по-приемливи, пише Сергей Станишев.
 
Ето и цялата позиция  на лидера на ПЕС:

"Но, нека ви кажа срещу какво гласуваха от ГЕРБ:

1. очевидно срещу човешките права, но те не са ценност и според кандидата им за президент - г-жа Цачева.
2. срещу намаляването и спирането на мигрантските потоци! Нека сме наясно, че тази резолюция на ЕП цели намаляването и спирането на мигрантските вълни. Гласуването срещу нея показва нежелание за справяне с мигрантската криза.
3. срещу политиките по спазването на човешките права в трети страни. Резолюцията касае именно ТРЕТИТЕ СТРАНИ. За депутатите от ГЕРБ - това са страни извън ЕС.
4. срещу даването на средства за укрепването на Фронтекс и всички други агенции - единствената точка, която касае пряко България и ограничава мигрантските потоци. Добрият граничен контрол може да бъде единствената спирачка срещу навлизането на незаконни мигранти у нас.
5. срещу борбата с каналджийството и трафика на хора - а България е най-потърпевша от това.
6 . срещу еднаквия аршин - защото тази резолюция засяга 244 млн. души по света, включително и българите зад граница. Но явно от ГЕРБ срамежливо флиртуват със санародниците ни в чужбина по време на избори, но гласуваха срещу спазването на трудовото законодателство и достъпа до здравеопазване и образование, както и срещу признаването на квалификацията на мигрантите!

И да, госпожи и господа от ГЕРБ, в компанията на Марин Льо Пен и Найджъл Фараж, вие се обявихте срещу цялостната политика на ЕС за справяне с бежанската криза. Текстовете, които притесниха ГЕРБ третират отношението към мигрантите и препоръката да не бъдат заселвани на едно място - в един квартал. Първо, това касае държавите - крайна дестинация. И второ, така могат да бъдат спрени терористите и екстремистите и да се насърчи интеграцията. Какво предлагат от ГЕРБ - ксенофобски формирования в 21-ви век ?

Миграцията нямала потенциал за растеж! Миграцията е в основата на икономическия растеж откакто свят светува. И докато от ГЕРБ се"борят" с нея, нашите деца напускат България. Защо ли?.

Между другото, заслужава да се отбележи, че на 12 април т.г. ЕП гласува резолюция "Положението в Средиземно море и необходимостта от всеобхватен подход на ЕС към миграцията".

Там има почти идентични текстове с обсъжданата резолюция.Тогава ВСИЧКИ депутати от ГЕРБ я подкрепиха.

А за последните 2 години има над 8 резолюции с подобни текстове, също подкрепени от евродепутатите на ГЕРБ.

Изводите оставям на вас..."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3813 |28.10.2016 Нинова: Разграничаваме се от резолюцията на ЕС за миграцията . 0| 3813 |27.10.2016 Станишев в Страсбург: Повече от 9 млн. млади хора намериха работа и реализация . 2| 3983 |27.10.2016 Попов: Управляващите продължават да унижават и тъпчат опозицията . 1| 4456 |21.10.2016 Станишев: Повечето евролидери не подкрепят нови санкции срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads