Реклама / Ads
6| 8079 |14.11.2016 АКТУАЛНО

АП: Популярността на кабинета Борисов избледня заради бавния темп на реформите

.
Бойко Борисов
Българският премиер Бойко Борисов подаде оставка след загубата на балотажа на президентските избори, поемайки към предсрочни парламентарни избори, посочва Асошиейтед прес.
 

Агенцията припомня, че партията на Борисов е печелила на всички национални избори през последните 10 години. "В средата на 4-годишния си мандат коалиционното правителство на Борисов успя да възстанови политическата стабилност след месеци на протести срещу корупцията. Популярността му обаче избледня заради бавните темпове на реформите, които трябва да заличат корупцията и бедността и да промени съдебната система. Победителят на изборите – подкрепеният от БСП Румен Радев, определи резултата отрицателен вот за правителството, който води до нова политическа ситуация. Оставката на Борисов вероятно ще доведе до месеци на трудни коалиционни преговори сред няколко политически формации, както и предсрочни избори най-рано през април догодина". Радев, който стъпва в длъжност за 5-годишен мандат на 22 януари следващата година, ще се изправи пред евентуален наплив от мигранти от съседна Турция и растящо напрежение между Русия и Запада. Радев, който е начинаещ в политиката, привлече много българи, на които им е омръзнало от корумпирани политици. Той обеща, че ще запази членството на България в НАТО, но каза също, че „да бъдеш проевропейски не означава да си антируски настроен”, отбелязва АП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 23574 |13.11.2016 В „Берлин” кроят шапките на Борисов и „Позитано” 20 . 4| 6063 |07.11.2016 Ройтерс: Опозицията може да свали Борисов, ако не подаде оставка . 1| 7844 |07.11.2016 Франс прес: Удар по Борисов на изборите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads