Реклама / Ads
7| 12145 |03.01.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Магистралният бандит Крокодила излиза на свобода?

.
Емил Милев-Крокодила Източник: Булфото
Страховитият бос на банда за магистрални обири и грабежи Емил Милев-Крокодила може да излезе на свобода още тази седмица, научи Фрог нюз. На 28 декември м.г. съдията по делото срещу Крокодила в Специализирания наказателен съд е променил мярката му за неотклонение и го е пуснал на свобода.
 
Прокурорите са обжалвали това решение и тази седмица Апелативният спецсъд трябва да реши окончателно дали Милев да напусне  ареста. Ако това стане, много от свидетелите срещу Крокодила, който е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група за грабежи, кражби и палеж, както и за опит за убийство на полицай, могат да се откажат от показанията си заради страх за живота си. Има опасения, че той може да избяга в чужбина.

Вече на няколко заседания по време на процеса Милев заплашваше полицаи, участвали при опита му задържане през декември 2009 г. До момента реално делото срещу Крокодила и аверите му Едуард Павлов-Кьоравия, Лазарин Лазаров и Мартин Димитров-Марто Дебелия не е започнало по същество заради шикаринирането на процеса от страна на подсъдимите. Три поредни заседания бяха отлагани заради непрекъснатите заболявания на Кьоравия. От друга страна Емил Милев-Крокодила прави постоянни искания за отводи на съдията, прокурорите, заплашва свидетелите-полицаи и настоява съдът да провери дали те не са част от терористичната организация "Ислямска държава".

 

Крокодила бе заловен в средата на ноември 2013 г. след четиригодишно издирване. Последно той, Мартин Дебелия и Димитър Митров-Богровеца участваха в престрелка с магистрална полиция край  Вакарел през декември 2009 г. Тогава Крокодила и аверите му отвлякоха и ограбиха турчина Мустафа Гюмюш, но оттегляйки се от магистралата с колата си, попаднаха на секретен полицейски пост. Крокодила откри огън по униформените с автомат „Калашников”. При престрелката бе убит Димитър Митров-Богровеца, а Крокодила макар и ранен от полицейски куршум успя да избяга. Четири години Емил Милев се кри по селата около София докато е заловен през 2013 г. Свидетели твърдят, че сам е лекувал раната си, но проектилът от стрелбата е останал в крака му.

 

Въпреки, че яростно отрича, че е участвал в грабежа над Гюмюш и стрелбата по полицаи, в десния крак на Милев след ареста е открита зараснала огнестрелна рана.

Той обаче отказва да се подложи на скенер, за да се види дали проектилът е останал у него. И няма сила, която да го накара да стори това. В края  на 90-те години на миналия век Крокодила и брат му Емил Милев-Гейзо ръководеха страховита магистрална банда, която отвличаше и обираше чужденци по магистралите край София. Заради тях страната ни бе представяна в чужбина с карта на пътища с изрисувани черепи.

Техен патент бе "да спират за проверка" автомобили и камиони с чужда регистрация, преоблечени като полицаи. След което пребиваха и връзваха за някое дърво обезумелите от страх шофьори и задигаха всичките им пари и ценности.
На 11 август 2004 г  Кроки и Гейзо заедно с Калоян Боцев участваха в престрелка с полицията, при която бе ранен полицай. След дълга съдебна сага братята бяха оправдани.

 

Крокодила е подозиран за участие в бандата за убийства „Килърите 2” на Валентин Янев-Бореца. Посдъдим е и за въоръжени грабежи на банков клон в Студентски град и на бензиностанция в столичния кв. „Бухово”. Досега Крокодила искаше многократно свобода от съда, но му бе отказвано.

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5620 |03.01.2017 Проф. Т. Кантарджиев за Фрог: Грипът ще мъчи дълго – поне и февруари . 5| 9053 |29.12.2016 Октай пред Фрог: Бисеров става посредник между ДПС и СДС за влизане във властта . 8| 5852 |29.12.2016 Ст. Делийски за Фрог: Бисеров не е индивидуална девиация, много са като него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads