Реклама / Ads
7| 10895 |04.01.2017 ЪNDERGROUND

Безумие! „Килърът” Сумиста заведе около 30 дела срещу съдии, разследващи и свидетели

.
Петър Сумиста си вдигаше кръвното с лекарства по време на процеса
Лидерът на групата за мокри поръчки „Килърите ” Петър Стоянов-Сумиста е завел около 30 дела срещу съдии, съдебни заседатели, разследващи и свидетели. Исковете му са за по 50 и 100 000 лв . Безумието продължава и в момента. Оказва се, че последните, срещу които той е предявил финансови претенции в СГС за претърпени вреди, са тримата съдии от Варненския апелативен съд. Именно те последно осъдиха Сумиста на доживотен затвор без право на замяна, научи Фрог нюз от юристи.
 

По всички дела, Сумиста  е поискал безплатна защита и съдът е удовлетворил желанието му. Така на практика държавата ще похарчи луди пари за съдебни процеси, срещу всички хора, благодарение на които бандата „Килърите” получи тежки присъди на три инстанции. Само по себе си делото е прецедент, тъй като до този момент у нас няма подобна толкова голяма и брутална група, която да е получила тежки осъдителни присъди. 

 

 ВКС  написа в мотивите си: „Килърите ” са организирана престъпна група за убийства, рекет , побои, изнудване и палежи, а техен лидер е Петър Стоянов-Сумиста . Именно за това той беше осъден на  19 години затвор. Очаква се висшите магистрати да се произнесат и по доживотната му присъда, дадена на първа и втора съдебна инстанция  за убийството на адвокат Петър Лупов  и бизнесмена Румен Рачев. Всички, които намериха смелост да застанат пред съда и да разкажат какви ги е вършил Петър Стоянов също са подложени на подобен вид репресия. Сега те ще си търсят адвокати и ще се явяват  по дела, за да защитават всяка своя дума, казана по време на наказателното дело.

 

В същото време в мотивите си ВКС  твърди, че показанията на свидетелите са последователни  и логични. В момента Сумиста  е поискал да му се промени мярката за неотклонение, наложена по делото за убийствата. Настоява и за  отвод на съдебния състав, който ще я гледа, като по този начин се шиканира  процеса. Мегаделото  показа на практика всички  пробойни на държавата, които не позволяват да се води реална битка с организираната престъпност. „ Натискът е безпрецедентен. Всеки, който се докосне до това дело, изгаря. Осъдените показват на висшите магистрати, от които зависи съдбата им,  какво ги очаква, ако не играят по свирката им”, обясни пред Фрог  нюз  един от свидетелите.

 

Бедите не свършват до тук. Оказва се, че в жалбата си до ВКС  адвокатът на друг от подсъдимите по това дело Янко Попов-Туцо  е описал несъществуващи факти, с които набеждава служители на МВР  в извършване на престъпление. В момента те обмислят  да заведат дела срещу Галя Гълъбова. Любопитното е, че докато се влачи съдебното следствие, много известни адвокати се отказаха да защитават групата.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4600 |01.01.2017 Надежда Нейнски планирала да празнува в злополучното заведение . 0| 4196 |28.11.2016 Кола влезе във витрина на заведение за бързо хранене в София . 0| 4939 |09.11.2016 Фрог го написа: „Килърът” Васко Кеца доживот в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads