Реклама / Ads
3| 12052 |12.01.2017 АКТУАЛНО

Юристи пред Фрог: Г-жо Бъчварова, няма понятие „битова престъпност”

.
Румяна Бъчварова с атрактивна фланелка
Г-жо Бъчварова, в правният мир не съществува понятие „битова престъпност” и това се изучава още в първи курс в Академията на МВР. Това казаха пред Фрог нюз юристи. Те са изумени как не само шефът на МВР в оставка повтаря този термин, но също премиерът Бойко Борисов и професионалното ръководство на вътрешното ведомство.
 
„Битова престъпност” няма никъде-нито в криминологията, която е наука за престъпността като социален феномен, нито в наказателното право, още по-малко в наказателният процес. Говори се за конвенционална престъпност, като противовес на организираната, уточниха юристите. Според тях е абсурдно МВР да поема временен ангажимент от три месеца за борба със селските апаши, тъй като това е задължение по закон.

Срещу конвенционалната престъпност трябва да се водят системни и целенасочени усилия, а не да се действа на парче и то в края на управлението на това правителство.

Източниците ни са категорични, че Бъчварова действа като Цветлин Йовчев, който повиши заплатите на полицаите с 10 % в последния си работен ден като министър.

Това стана въпреки изричното писмено становище на тогавашния финансов министър Петър Чобанов, че в бюджета няма средства за подобен харчлък. Йовчев, обаче не се съобрази с него и остави на наследниците си от ГЕРБ да сърбат надробената попара.

По-късно самият Борисов възмутен развя пред медиите писмото на Чобанов. „Сега правят същото. Освен това се спекулира с т. нар. помощник охранители”, уточниха източниците ни. Както вече Фрог ви информира чл. 140 от ЗЗМВР ясно сочи, че такива хора могат да се използват само за охрана на обекти и по границата.

Отпуснатите 7 млн. лв. ще стигнат само за бензин и масло за колите, и нещо повече. Експертите са категорични, че е нужно вътрешно преструктуриране и поне 30 на сто съкращение на администрацията-проблем, с който Бъчварова не се е справила. Нещо повече, звената с чантаджиите даже са нараснали през последните две години. Това, което се прави не е нищо повече от спасителен пиар, допълниха юристите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6548 |12.01.2017 А. Стефанов за Фрог: Ген. Радев ще налага тона на НДСВ в политиката . 4| 8801 |11.01.2017 Само във Фрог: Командос от СОБТ стрелял по ром в Ботевград . 5| 10242 |09.01.2017 Проф. Радулов за Фрог: 7-те млн. за битова престъпност ще отидат за автомобили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads