Реклама / Ads
9| 6782 |14.01.2017 ПОЛИТИКА

Цветанов: БСП се връща на власт чрез служебния кабинет

.
Цветанов зад автомобил
На въпрос защо не носи часовник, подарен му от Борисов след изборна победа, Цветан Цветанов, който е баща на три дъщери, оговори: ”Пазя ги за зетьовете.” Пред Нова телевизия той призна, че е посъветвал премиера Борисов да не подава оставка заради председателството на ЕС, но той го убедил в обратното.
 
БСП се връща на власт не с проведени избори, а чрез формата на служебен кабинет и избора, който постигна чрез президента Румен Радев", това каза  председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпроса как ще се казва следващият премиер на страната - Бойко Борисов или Корнелия Нинова, той отговори, че Борисов е по-добрият вариант за България.

Надали оставката на Борисов беше най-добрият вариант преди председателството на ЕС. Но след парламентарните избори ще създадем стабилно мнозинство. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на депутатите от партията Цветан Цветанов по Нова тв.

"Усещането, че БСП са в подем след президентските избори е заблуда. Те искат да консумират нещо, което не е тяхно." Така коментира Цветанов разликата от едва 2%, която социолозите дават между ГЕРБ и БСП. Според него БСП е най-популистката партия в парламента.

И той като шефа си Борисов показа едно смирение и някакво помъдряване: "Ако не престанем да се мразим, няма да има успех на държавата. Много хора ме посъветваха да съдя държавата заради моите дела, но си говорих и със съпругата и преценихме, че не може политик, който представлява държавата, да се гордее, че я е осъдил. Може би бях доста високомерен в първия мандат - бях новобранец в политиката", откровен е Цветанов.

Цветанов смята, че социалистите ще имат влияние в служебното правителство на ген. Румен Радев.

 Коалиция не, но трябва да работим с всички след изборите - така Цветанов отговори на въпрос с кого би управлявала ГЕРБ след пролетта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8075 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 2916 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3439 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10236 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads