Реклама / Ads
4| 4095 |16.01.2017 НОВИНИ

Вижте предположенията за бъдещите служебни министри

.
Огнян Герджиков е най-вероятния бъдещ служебен премиер
Все още най-вероятният служебен премиер е бившият председател на парламента проф. Огнян Герджиков, това съобщи НТВ. Прогнозите на медията съвпадат с тези, направени от Фрог нюз още преди седмица.
 

За негов вицепремиер и министър на правосъдието се обсъжда сегашният вицепрезидент Маргарита Попова. Начело на финансите почти сигурно застава заместникът на Владислав Горанов - Кирил Ананиев.

 

А здравеопазването поема проф. Илко Семерджиев. В следващите месеци спортът най-вероятно ще бъде поверен на големия шампион – Йордан Йовчев. Сред поканените от Румен Радев за „Дондуков” 1 нямало членове на БСП. „Акъли и предложения за служебни министри и вицепремиери не давам”, заяви в предаването „Комбина” лидерът на БСП „Лява България” Корнелия Нинова.

 

Все още най-сериозен кандидат за поста е проф. Огнян Герджиков. Възможно е обаче начело на служебния кабинет да застане и човек от научните среди. Например:  професорите Анастанас Герджиков и Иван Илчев. И дори академик Стефан Воденичаров от БАН.

 

„От екипа ми се обадиха – обсъждаме кандидатури – какво е вашето мнение по въпроса. Много предварително, с хиляди уговорки. Съмнявам се, че бих приел. Знам какво е в политиката, не е там добро”, коментира преди няколко дни Огнян Герджиков.

 Твърд отговор още няма и от Маргарита Попова – вероятен служебен министър на правосъдието.

 

„Човек трябва да отива там, където го тегли сърцето и където го искат. Ще видите, ще работим заедно. Ще имаме възможност да работим заедно. Има нови хоризонти”, коментира визепрезидентът Маргарита Попова.

 

Със сигурност някои от хората, които Радев вече е поканил в екипа си, временно ще бъдат и министри. Като бившия кмет на село Труд – Николай Копринков. Първо служебен регионален министър. А после: секретар на държавния глава. За всяко кресло в Министерския съвет имало поне две кандидатури. За МВР: или бившия вътрешен министър Богомил Бонев, или бившия шеф на полицията в Пловдив - Пламен Узунов. За външната ни политика: Деница Златева – международник от „Позитано” 20 или бившият зам.-министър Любомир Кючуков. Най-вероятно за образованието в следващите месеци ще отговаря проф. Христо Белоев.

 

„Досега не съм получавал покана”, коментира проф. Христо Белоев. Професори са вероятните служебни министри на земеделието. А на социалната политика се подбират експерти - Христина Христова или Сотир Ушев, който живее на съпружески начала с Весела Лечева. В много от министерствата ще влязат хора с богат опит в администрацията или зам.-министри в сегашния кабинет, за да продължат европроектите. Макар и временни, някои номинирани са доста любопитни. Например: бившият издател на "Плейбой" Мартин Захариев можело да е министър на туризма. Той обаче отрече да са го канили. Очаква се до седмица-две вече да е ясно кой наистина е бил поканен и наистина е приел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4029 |13.01.2017 Вижте приликите между Радев и Тръмп . 0| 10665 |13.01.2017 Вижте къде ЧЕЗ ще спира тока за профилактика . 0| 3365 |11.01.2017 Вижте къде ще продължи ученическата ваканция . 1| 4172 |10.01.2017 Вижте какво е по пътищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads