Реклама / Ads
5| 13188 |07.02.2017 ПОЛИТИКА

АПИ да убива; българите ще станат румънци

.
Винаги невинният Георги Златев...
Странно усмихващият се при всяка авария, труп и скандал по пътища и магистрали Георги Златев от АПИ да не подава оставка. Няма нужда. И без него безобразията ще продължат, а моралните жестове у нас са непознати.
 
Въпросът не опира единствено до глупостите, които бълва Златев пред микрофоните. Той е продукт на „безценното” управление на Агенция „Пътна инфраструктура” от години. И конкретно на ексминистър Лиляна Павлова, на предишния шеф Лазар Лазаров (спасил се светкавично, след като Борисов подаде оставка) и, разбира се, на любимия вожд. От тях той е научил и усмивката и непринаването на грешка, ако ще да е хванат на местодеянието. И на калъп да те хванат, пак ще отричаш, учила майката дъщеря си, когато се омъжвала. И това е част от спецификата на бългярската душевност.

 

Гробницата, известна още като тунелът "Ечемишка", ще бъде някой ден ремонтирана. Най-рано до края на седмицата, което е световен абсурд. В ремонта ще потънат десетина милиона, част от които ще потънат в нечий джоб - друг световен рекард. Дори знаем на кого е дълбокия джоб. Преди това някакви комисии за пореден път ще пълзят по тавана, за да запишат това, което знаем от години: положението е осрано и животоопасно. Но ще го запишат с други думички, за да няма виновен чиновник и институция, а на брата на нелепо загиналата сестра, ще пробутат циничното: оказали сте се на на неподходящото място в неподходящото време.

Оставете Георги Златев да продължи да се изявява в АПИ. Да оставим шефът на АПИ Дончо Атанасов да продължи да командори. Те са рожби на модела „Борисов-Пеевски-Цацаров”, който в превод означава: давам милионите-прибирам ги-не проверяваме. Перфектна формула за трансформацията на българите в румънци.

Произведено от АПИ и нейните покровители...

 

През това време инж. Георги Златев ще каканиже, че обиколният път през Ботевград и Витиня е в проходимо състояние, а миналите оттам ще знаят, че лъже.  Прокурорите и следователите ще обявят експертиза и резултати от разследването за трагедията в „Ечемишка”, удобни на когото трябва, а ние ще знаем, че това е манипулация.

И Пътна полиция ще ни забаламосва с някакви смешни обяснения, докато обикновени полицаи изписват със спрей върху парчета ламарина накъде е София и накъде Русе...

 

Борисов и Павлова ще изброяват, колко много са аправили за „Хемус”, а ние ще знаем, че и това не е вярно, защото загиват хора, а други се разминават на косъм. Борисов и Цветанов ще продължат да ни облъчват с колосалните резултати от управлението на ГЕРБ, а ние ще четем статистиките, които ни пращат на последните места по всичко полезно и добро и на първо по всичко лошо и убиващо.

 

Да ги оставим да превземат властта отново – по техния си начин. Нека продължат да бъдат същите, каквито ги виждаме през последните две години. Да са същите, които бяха и досега. И ще видите акво ще стане след година. Вярно, държавата трудно ще се вмества в това определение, нови милиарди ще са заминали в (не)известна посока. Но пък българинът ще се е събудил. И румънските реформи и протести вече няма да изглеждат невъзможни тук. И ако Борисов и Павлова имат варианти за измъкване, то на странно усмихнатия инж. Златев, ще се наложи да отговаря за някои неща. Защото такива като Златев винаги са бушони, а покровителите им – шалтер... Шалтер, шланг – все тая. Става дума за тежка политико-мафиотска перверзия.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4533 |29.11.2016 ”Галъп”: 76% от българите искат промени на изборните правила . 4| 7674 |26.04.2016 Райчев: Истината е, че се ограничават българите от Западна Европа . 39| 6380 |02.03.2016 Парламентът отложи признаването на геноцид над българите в Османската империя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads