Реклама / Ads
1| 8074 |21.02.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Mасово ски спускане с трибагреници и народни носии ще бележи Националния празник 3 март в Пампорово

.
С масово ски спускане с трибагреници ще бъде отбелязан тази година Националния празник на Република България в зимния курорт Пампорово. Български флаг с впечатляващи размери и носен от скиори и сноубордисти, облечени в народни носии, ще бъде спуснат от кулата „Снежанка“. В шественото спускане са поканени да участват родолюбиви българи от всяка възраст и любители на зимните спортове от цялата страна.
 

Атрактивното събитие е първото по рода си в България и се организира по повод 139-та годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор.

 

В 11:40 ч. на 3 март ски шествието ще потегли от кулата „Снежанка” по писта №6 към плаца на „Студенец”, където точно в 12:00 ч. ще прозвучи химна на Република България. Българският дух и народно единение ще бъдат подчертани с автентични изпълнения на родопски гайди, около които участниците ще извият голямо хоро.

Събитието се организира от „Вила Комета” - Пампорово, със съдействието на „Пампорово” АД и „Ред Бул - България“.

 

Апелираме всички участници да проявят креативност по отношение на представянето си и да отдадат почит към българските традиции, като се появят облечени в народни носии (или с елементи на традиционно облекло - калпаци, забрадки, ямурлуци, престилки, и др.) и да носят български знамена.

 

За всички, които искат да участват в шественото спускане и носят със себе си национални флагове, лифтовете в посока към кулата „Снежанка” ще бъдат безплатни между 11:00 и 11:30 часа.  За да не се образуват струпвания и опашки, молим участниците да използват като изходен пункт за качване към кулата всички лифт линии - „Стойките”, „Малина”, „Студенец” и „Смолянски езера”.

 

Очакваме всички родолюбиви българи да вземат участие в пилотното събитие на 3 март в Пампорово!

 

През 2018 година, по повод 140-тата годишнина от Освобождението на България, ще се борим да влезем в Рекордите на Гинес за най-многобройно ски и сноуборд спускане с трибагреници и народни носии.

 

Каним всички представители на медиите да отразят атрактивното отбелязване на Националния празник!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 575 |19.03.2024 Биткойнът поевтинява с над 5% по време на търговията във вторник . 0| 1131 |19.03.2024 Безплатни консултации с проф. д-р Зафер Токташ за всички пациенти с неврохирургични заболявания на 29-ти и 30-ти март 2024 г. във Варна . 0| 3022 |18.03.2024 Защо да играем блекджек онлайн на живо? . 0| 3538 |16.03.2024 "Божиите очи" в пещера "Проходна", през които гледаме край Карлуково

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads