Реклама / Ads
14| 17742 |01.03.2017 МИСТЕРИИ

Радев назначи за съветник човек на ДПС и Пеевски

.
Президентът Румен Радев назначи за свой съветник по сигурност и отбрана Илиян Алипиев, съобщиха от президентството.
 
Назначението е доста скандално защото Алипиев бе и.д. шеф на Държавния резерв през 2006 г по време на управлението на Емел Етем, като вицепремиер и министър на бедствията и аварийте и нейният заместник Делян Пеевски.

Преди да поеме поста и.д. шеф на резерва Алипиев бе шеф на инспектората му.

 

Назначаването му от Етем за шеф предизвика скандал през юни 2006 г. На 21 юни 2006 г. Етем уволни началника на резерва ген. Димитър Димитров и неговият заместник Георги Богданов. Според изявленията на Богданов, за да бъдат отстранени с Димитров е помогнал Алипиев, който „разследвал” и събирал компромати за двамата.

 

От тримесечния престой като шеф на резерва Алипиев се прочу с това, че се заключваше в кабинета си и не подписваше никакви документи от страх да не бъде разследван от прокуратурата. И така блокира дейността на резерва. През септември Алипиев подаде оставка, като за мястото му се спрягаше името на Делян Пеевски, тогава зам.-министър на бедствията и авариите.

 

Илиян Алипиев бе обявен от Комисията по досиетата като щатен служител на Трето управление на Държавна сигурност-ДС, а именно Военното контраразузнаване. Слухтял е и донасял срещу офицери и войници в авиобазата  в Равнец, където е започнала и кариерата на ген. Радев като летец.

 

След което е бил в Ямбол, а след 10 ноември 1989 г е назначен в Министерството на отбраната, а после в ръководството на ВКР.

 

След резерва Илиян Алипиев се подвизава като шеф на дирекция „Сигурност” в ТЕРЕМ ЕАД.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5052 |28.02.2017 Радев и Герджиков мълчат за заплахата за българите в Англия . 2| 3931 |27.02.2017 Ген. Радев и Пламен Димитров умуват как да са по-високи заплатите . 0| 3917 |24.02.2017 Ненчев: Радев и Янев крият информация от електората на БСП и Решетников

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads