Реклама / Ads
0| 10940 |02.03.2017 ХРАНА И ВИНО

Ако искате да отслабнете, започнете с марулята

.
Несполучливите диети, в които се лишавате от много храни, обикновено не дават устойчив резултат. След като се върнете към предишния си начин на хранене, теглото ви бързо ще се възстанови.
 

Има обаче една изпитана и правилна стратегия за отслабване с маруля, която да включите в дневното си меню, пише zajenata.bg. Тя осигурява хранителни вещества, нискокалорични фибри, които ви зареждат с енергия без да трупате калории.

 

За да поддържате метаболизма си в отлична форма, трябва да поддържате здравословна и балансирана диета. Всеки ден да включвате белтъчини, здравословни мазнини, зърнени храни и сложни въглехидрати, като плодове и зеленчуци. За много хора, предизвикателството е, веднъж да започнат да се хранят със здравословна храна, а след това е лесно да се придържат към здравословните навици. Това е мястото, където марулята идва да ви спаси!

 

Марулята е изпълнена с минерали, витамини и фитонутриенти, така че няколко марули правят храненето по-пълноценно. Марулята е богата на витамини A, C, E и K. Тя съдържа няколко витамини от група В като ниацин, пантотенова киселина, рибофлавин, пиридоксин и тиамин. Тя е пълна с хлорофил, съединение, което освен, че прави растенията да изглеждат зелени, подобрява притока на кислород в клетките. Марулята освобождава токсините и е богата на антиоксиданти, които намаляват риска от някои видове рак. Фибрите в марулите ви карат да се чувствате сити, почистват храносмилателния тракт и забавят освобождаването на въглехидратите, които консумирате.

 

Две чаши маруля съдържат едва 11 калории, което я поставя начело на класацията с други нискокалорични зеленчуци, като сурови броколи, чушки, целина, краставици и моркови. Ако планирате да отслабнете , включете много марули във вашата диета, които ще ви помогнат да постигнете целта си по-бързо. Диетата с маруля е проста и ефективна и всъщност може да ви помогне за сериозно отслабване.

 

Марулята е с много високо съдържание на фибри. Изяжте голяма салата от маруля , преди хранене. Това ще запълни стомаха ви и няма да ви се иска да ядете десерти с високо съдържание на калории, или въглехидрати, от които се пълнее. Тъй като марулята е с изключително ниско съдържание на калории, диетата с маруля неизбежно ще ви накара да отслабнете.

 

Можете да добавите домати и краставици. Те не само ще внесат разнообразие към диетата, а също така тя ще стане по-ефективна, тъй като доматите и краставиците , както марулята са добри диуретици. Диуретиците премахват излишните течности и мастните киселини, които се натрупват в клетките на тялото, като по този начин отслабвате.

 

Не добавяйте специален дресинг, освен оцет/сок от лимон, зехтин и малко сол. Ако решите да ползвате някакъв друг дресинг, той най-вероятно ще прибави доста калории и ефектът от диетата няма да е особено добър.

 

Освен фибрите, марулята съдържа около 90% вода. Зеленчукът е с изключително ниско съдържание на калории. Диетата с маруля ви задоволява с фибри, които изпълват стомаха ви и ви карат да ядете по-малко, а също така тя действа като естествен диуретик, като премахва излишните течности и мазнини. Марулите съдържат запаси от основни витамини и минерали, което гарантира, че няма да страдате от недостиг на хранителни вещества по време на диетата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5383 |16.01.2024 Измислиха капсули срещу глад . 0| 7450 |02.01.2024 След преяждането по празниците: Как да се храним здравословно, без диети? . 0| 5462 |06.12.2023 Каква е тайната на вкусната рибена чорба? . 0| 8293 |06.12.2023 Коледно настроение в шест специални кутии на Ведра кафе! Разказва Галина Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads