Реклама / Ads
15| 29667 |10.03.2017 ЪNDERGROUND

Шокиращ доклад на ЦРУ: „Аликс партнърс” не е правила одит на КТБ

.
Стефано Аверса разкрил, че „Аликс партнърс” не е одитирала КТБ
Международната разследваща компания „Аликс партнърс” не е правила разследване за съдбата на КТБ. Тя е получила нужните документи за банката от български институции и просто ги е легализирала. На практика това означава, че широко декларирания от българските държавници доклад за източването на банката всъщност е нелегитимен.
 

Това сочи секретен доклад на ЦРУ, който Фрогнюз получи анонимно на електронната си поща. Според експерти, с които се консултирахме, докладът е изготвен в гръцкия офис на Централното разузнавателно управление на САЩ през месец юни 2016 г. Има входящ номер и касае освен атаката срещу банката и нейния умишлен фалит, още връзките на български политици, правителството и службите с терористични организации, сред които Хизбула, ПКК и Ислямска държава. Документът бе публикуван в сайта "Афера".

 

Припомняме, че в края на януари Фрог публикува друг секретен доклад на ЦРУ, отново без гаранция на неговата идентичност, поради анонимният характер на подаването му. Предишният документи потвърждава за тайна среща между държавни ръководители и висши политици, сред които Делян Пеевски, бившият гуверньор на БНБ Иван Искров и зам.-главният прокурор на България Борислав Сарафов. На срещата се е решило как умишлено да се фалира банката и да се разпределят нейните активи.

 

Според документа бившият премиер Бойко Борисов и Делян Пеевски са организирали заговор за фалирането на банката, а това се потвърдило и от дясната ръка на Борисов – Цветан Цветанов, който бил източник на ЦРУ. Самият Пеевски и менторът му Доган пък са подозирани за връзки с ислямски терористични групировки, включително Ислямска държава, Ал Кайда и Хизбула.

 

В новия доклад, с който Фрог разполага, се твърди, че разследващата компания „Аликс партнърс”, която бе наета да разкрие истината за КТБ, всъщност не е извършвала разследване за съдбата на банката. Това шокиращо разкритие идва не от кой да е, а от президента на компанията Стефано Аверса, с който агенти на ЦРУ са провели интервю в Лондон.

 

„Г-н Аверса потвърди, че одитът на банката не е извършен от „Аликс партнърс”. Компанията е получила финансовите документи от българските институции и просто ги е легализирала. Служителите в Лондон са установили, че не е имало значителна проверка на документите от страна на „Аликс партнърс””, се твърди в доклада.

 

Офисът в Лондон потвърдил още наличието на конспирация на високо в българското правителство в опит да бъде атакувана банката. Препоръчва се провеждане на интервю с банкера Цветан Василев в Белград, с цел установяване на обстоятелствата около фалита на КТБ.

 

Български политици във връзки с терористи?


Значителна част от доклада на ЦРУ е посветена на подозренията за връзки на български политици с ислямистки групи, сред които Хизбула, ПКК и „Ислямска държава”. Докато в предишният доклад на офиса на агенцията в Гърция се посочваха директно имената на Делян Пеевски и Ахмед Доган, то в този поименно не е споменато нито едно лице.

 

Ето какво пише:

 

„Анализите ни показват, че има доказателства за директна връзка между български политици, правителство и служби, и терористичните организации – Хизбула, ПКК, ИДИЛ.

 

***

 

Има документи, които съдържат списък с кредитополучатели от банката (КТБ – бел. ред), които финансират бизнес сделки с ислямистки терористични организации. Срутването на банката е проведено с цел финансовите връзки на тези лица с Хизбула, ПКК и ИДИЛ да бъдат прикрити”.

 

Фрогнюз публикува целия доклад, с който разполага. Редакцията подчертава, че не може да гарантира неговата автентичност, поради анонимния характер на получаването му.


Пълният документ можете да откриете ТУК.


Очаквайте пълен превод на български на доклада.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4401 |08.03.2017 Доклад: България е на 63-то място по качество на живот в света . 0| 3710 |22.02.2017 Опасни супербактерии убиват европейците, сочи доклад . 0| 3637 |22.02.2017 МС с план за изпълнение на препоръките на ЕК по Мониторинговия доклад на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads