Реклама / Ads
1| 5339 |13.03.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Скулпторът Минеков поиска оставката на директора на ”Квадрат 500”

.
Велислав Минеков
Скулпторът Велислав Минеков апелира за пълно разследване на случващото се в националната галерия ”Квадрат 500” и поиска оставката на директора Слава Иванова. Припомняме, че заради проблем с климатиците пострадаха платна на художника Недко Солаков и последва скандал, след който две от уредничките в музея бяха внезапно пенсионирани.
 
"Директорката трябва да бъде уволена незабавно от министъра, това е престъпна безотговорност. Слава Иванова се яви сама на много странен конкурс и го спечели. Инспекторатът трябва да влезе и да разследва, защото щетите са за милиони. Трябва да се въведе нова апаратура, която да поддържа климатизацията", коментира проф. Минеков.

Според него са допуснати серия от грешки и това е една очаквана трагедия. Пред Bulgaria ON AIR Мнеков припомни, че е предупреждавал за възможна огромна корупция в галерията. По думите му цената на нейния ремонт приближава цената на строежа на нова национална галерия.

"Бившият министър носи отговорност, защото той беше изобретател на цялото това безобразие. Тази трагедия се повтаря непрекъснато. Как е възможно два пъти да бъде министър?! Обидно е, че българската култура може да бъде водена от такова лице", настоя скулпторът.

Проф. Минеков е убеден, че бъдещето на галерията е ужасяващо, тъй като няма проектобюджет на музея и липсва предвидена посещаемост.

"За първите 6 месеца има 100 хил. лева от вход и загуба от 1,5 млн. лева. Експозицията започва да губи интерес сред публиката", алармира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5792 |12.03.2017 Проф. Минеков: Задава се изключителна трагедия . 2| 4083 |12.03.2017 Лондон ще поиска от ЕС 9 млрд. паунда след Brexit . 0| 3954 |24.02.2017 136 турски дипломати са поискали убежище в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads