Реклама / Ads
12| 23069 |14.03.2017 ГЛАСЪТ

Йончева – Анна Чапман, Борисов - Чърчил, а ний... сме идиоти

.
Елена Йончева пътувала с еди какви си милиони, които Бойко Борисов дал на разузнаването, заради еди какви си шпионски игри. Тези игри обаче били държавна тайна. Затова Йончева няма да може да осъди Борисов. Борисов пък няма да може да докаже, че Йончева е правила репортажи с държавни пари.
 
Скандалът ще утихне като гореща, но краткотрайна семейна свада. Важното е да нахраним кибиците...

 

Рупърт Мърдок винаги е твърдял, че медиите му са печеливши, защото залага на трите С: секс, скандали и спорт. В България към това е прибавена и политика. Получава се СССП. Нещо като СССР, но по-така - това за кремализираните ни патриоти.

 

Повтарям: скандал между Йончева и Борисов няма. Свадата е добре замислена, нелошо изпълнена - обади се дори Станишев нейде от чужбина. Както знаете, той вече отговаря за световните проблеми, след като се справи с българските и тези на БСП...

 

За да не изглеждате глупаво пред телевизора или в бирена компания, трябва да се проверите на онзи стар, но изпитан тест за интелигентност, който показва да не бъркаме: Ал Капоне с Ал Пачино; Ал Пачино с капучино; капучино с капуцини; капуцини с Казанова; Казанова с Коза Ностра; Коза ностра с козата на Зорка; козата на Зорка с Рихард Зорге; Рихард Зорге с Мата Хари; Мата Хари с Alma Mater; Alma Mater с alter ego, alter ego c егоист, егоист с български политик, когото няма как да сбъркате с когото и да било.

 

Така че не бъркайте врявата за (не)платените репортажи с предизборен дебат.

 

За трети път заявявам: измамени камилчета са всички, които смятат, че препирнята на Йончева и Борисов ще продължи и след изборите. Тогава вече ще е друга ситуация, може и други герои да има. Важното е сега да не питаме за корупцията, за обществените поръчки, за главния прокурор, за Пеевски, за КТБ, въобще за хранителния планктон на политическия кит. Трябва да признаем, че скандалът е добре измислен, симпатичен е, с елементи на шпионаж, мистерии, тайни. Напомня малко завъртените истории на Льо Каре.

 

Елена Йончева – българската Мата Хари! Женският вариант на Джеймс Бонд. Нашенската Анна Чапман? Боже, колко мило...

 

Ами Бойко? Този нов Чърчил? Стамболов и Стамболийски в едно. Де Гол и Путин взети заедно! Ах, недей...

 

Къде е Моника, братя и сестри, любители на политическото порно? Моника Люински...

 

На 26 март завесата ще се спусне. Героите от пиесата „Цялото кралско статукво” ще заемат договорените отдавна постове. И ще си получат тяхното. Пийналият Щирлиц ще осъзнае, че натиска заключена врата. Грамите от и към Москва, Лондон, Вашингтон, Берлин и Анкара ще са изпратени.

 

А ний... ний сте идиоти!

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 23480 |01.03.2017 Въпросите, които блокират дебата Нинова – Борисов. Тук . 7| 67740 |20.02.2017 Цветан Василев: Ликвидаторът на КТБ Пеевски и партньорът му Борисов са притеснени . 8| 14192 |06.02.2017 Борисов плаче за медийно фелацио

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads