Реклама / Ads
7| 10245 |19.03.2017 ПОЛИТИКА

Настъпи пика на сделките за постове във властта

.
Обединените патриоти и Ахмед Доган водят интензивни тайни преговори за участие в бъдещия кабинет. Сделките са във фаза договаряне на министри, зам-министри и шефове на агенции. Това съобщиха за Фрог нюз източници от партийните централи.
 
Доган държал да не се пипат назначенията по линия на ДПС в секретните служби и МВР. Любимецът му Пеевски дори заплашил, че пипнат ли шефовете на НАП, ДАНС и важни служби в МВР, може да има нови предсрочни избори. Затова било пуснато в обръщение и прословутото му писмо за заплахите от Ердоган и патриотарско обединение в името на България. Конкретните оферти на движението Пеевски предал чрез верен нему социалист на ръководството на „Позитано” 20, както и на централата на ГЕРБ.

Патриотите пък все още настоявали за пряко участие в управлението. Били обаче склонни да преговарят и по план „Б”, ако Брюксел потвърди своите аргументи срещу националистите. Тогава патриотите щели да участват чрез верни на партиите им експерти, без да се афишира официално това.

 

В играта през последните дни се включили и представители на ДОСТ, които заявили, че гарантират на следващия коалиционен кабинет добри отношения с Анкара и Ердоган.

Договорките са в различни варианти: при победа на БСП или победа на ГЕРБ.

Единодушно повечето ръководства на партии и коалиции се съгласили да не повдигат темата за корупцията, а да пуснат в ход заплахите от бежанска вълна, каквито реално няма. Същият консенсус бил постигнат и по отношение на мафиотския модел #Кой и скандалните сделки и присвоявания на активи на фелираната КТБ от фирми и лица, свързвани с Пеевски.

 

В Благоевград, където водач на листата на ДПС е Делян Пеевски, уж непримиримите патриоти се спотайват като мишки и дума не обелват за зулумите, свързани с неговото име. В Пазарджик пък е наложен мораториум върху изказвания за Пеевски на основните политически сили. В района на Сърница вече бил задействана позната от други избори схема, известна като „кибритени избори”. Гласоподаватели получават „безплатно” кибрити, в които вместо клучки има пари. След гласуването съответните лица проверяват по списък кой как е гласувал и се решава дали парите да останат или да се отнемат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7118 |12.01.2016 Премиерът: Местан настъпил руска мина?! За Путин аз съм си виновен! . 13| 6118 |02.11.2015 Цветанов: РБ ни поиска постове, за да ни подкрепят . 5| 4680 |05.05.2015 Експерти: Наесен ще има ремонт на кабинета, постовете на Москов и Калфин са под въпрос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads