Реклама / Ads
1| 10854 |20.03.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Антон Георгиев: Трябва да има сигурност и отговорна държавна политика, за да се развива Плевенска област

.
Антон Георгиев
Като човек от бизнеса всеки ден се сблъсквам с огромен проблем – липсата на кадри. За да подпомогнем земеделците, предлагаме таван за земеделските субсидии, които може да получава един производител, а субсидията ще се разпределя на килограм произведен продукт, а не на декар земя. Това казва кандидат-депутатът от БСП Антон Георгиев, пилот и предприемач.
 
- Наричат Ви „нетипичният политик“. Вие сте пилот и предприемач. Как съчетавате тези дейности и защо решихте да се занимавате с политика?

- Занимавам се с частен бизнес от 1990 г., като започнах с ремонт на битова техника. Иначе съм икономист по образование. Започнах сам и стъпка по стъпка, с много усилия и упорита работа успях да разширя малката си фирма и да я утвърдя не само на българския пазар. Не съм разполагал нито с начален капитал, нито с наследствени пари. Днес с гордост мога да кажа, че тя се нарежда сред първите пет фирми в България, в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията.

Голямата ми страст е летенето и съм един от пионерите в леката авиация в България. Реших да погледна по-сериозно на своето хоби и да разширя дейността с летище „Бохот“, където извършваме ремонт и поддръжка на самолети и обучение на пилоти.

Не е лесно да съчетавам всичко това, но ми доставя удоволствие и успявам да си почивам от едната или другата ми работа.

Политиката ме привлича единствено заради възможностите, които дава за промяна към по-добро на живота в България. За мен, да си народен представител е голяма отговорност, защото точно от тях зависи бъдещето на България и животът на хората. Аз искам промяна. България да поеме по нов път – развиваща се икономика, работеща индустрия, българският производител да е защитен, качествено образование и здравеопазване. И за това ще работя.

 - БСП залага на развитие на икономиката в страната, как може реално да стане това?

- Когато има желание, има и начини. Искаме да създадем, развием и утвърдим българско производство и земеделие. Чрез създаването на държавен фонд „Индустрия” могат да се насочат средства към слабо развитите региони за производство. Търговските вериги ще бъдат задължени да продават над 50% българска продукция. Ако млад човек иска да започне собствен бизнес, ще го освободим за две години от плащане на данък, за да може спокойно да стартира и да развие малката фирма, да създаде работни места.

Като човек от бизнеса всеки ден се сблъсквам с огромен проблем – липсата на кадри. Смятам, че трябва да се върне професионалното образование и да се обвърже с бизнеса, за да имат фирмите кадри за работа, а и младите да имат такава и да останат в България.

- Вие сте кандидат за народен представител от Плевен. Как бихте могли да помогнете на този регион?

- Приех поканата да се включа в листата на „БСП за България“, като коалиционен партньор от ПК „Тракия“, за да може проблемите на Плевенска област да се чуят на по-високо ниво в държавата и да има решения и резултати. Два мандата съм общински съветник, като за този период съм се борил и съм защитавал много каузи за успешното развитие на Плевен. За да тръгне Плевенският регион нагоре, първо трябва да се довърши магистрала "Хемус". Обещания за нея чуваме от 20 години. Необходими са и инвестиции, но за да ги има, трябва да се създаде сигурност и отговорна държавна политика.

В миналото Плевен е имал и силно развито земеделие, което в последните години замира, както и в цялата страна. За да подпомогнем земеделците, предлагаме таван за земеделските субсидии, които може да получава един производител, а субсидията ще се разпределя на килограм произведен продукт, а не на декар земя.

Точно за това ще работя, за да помогна на родното си място.

- Тракийските дружества и БСП - къде са допирните точки?

- Като организация с патриотична насоченост, идеите и политиката на ПК "Тракия" съвпадат с предлаганите от БСП мерки за защита на националните интереси на България и във вътрешната, и във външната ни политика. Не случайно бях и кандидат за кмет на Плевен от ПК „Тракия“ и подкрепен от левицата. Като член на тракийските дружества ще отстоявам техните интереси и ще защитавам каузата за родолюбие и патриотизъм. Сред тракийците имат много авторитетни българи, част от които са в БСП.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5385 |19.03.2017 Николай Антонов - Таланта: Крада само в краен случай . 6| 6196 |09.03.2017 Райчев: Трябва да сме малоумни, за да искаме Шенген . 9| 11009 |08.03.2017 Само във Фрог: Враг на Антон Тодоров оглавява Военно издателство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads