Реклама / Ads
0| 6063 |20.03.2017 НОВИНИ

Димо Гяуров: Секретарят на валията в Одрин е изгоненият от България

.
Димо Гяуров
Доколкото имам информация, един от експулсираните трима турски граждани е секретар на валията на Одрин – това на практика е вторият човек след валията. Изгонването на посланик обаче би било едно ниво пред скъсването на дипломатическите отношения. Това заяви бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.
 
Действията на служебния кабинет и ДАНС по повод забраната на трите лица от турски произход да пребивават в България са ясен знак към турската дипломация, каза още то пред bTV.

След идването на власт на Ердоган започнахме да получаваме от Турция по 50-60 хиляди гласа, докато преди това те не надхвърляха 20 хиляди. Въпреки това, не мисля че тези гласова биха имали силата да обърнат вота у нас, категоричен е Гяуров.

Гарантирам ви, че ДПС ще участва в следващото управление, макар и неофициално. Независимо кой ще спечели, той ще разчита на тяхната подкрепа, била тя и задкулисна – както се е случвало досега, допълни Гяуров.

Нека да бъдем спокойни и да не преиграваме със ситуацията. По-опасно е това, което заявяват властимащите в Турция – териториалните претенции, заплахите за пускане на бежанци, това е опасното. Иначе и ДПС сме го изгледали, сега ще изгледаме и ДОСТ, нека сме спокойни, призова Гяуров. Подобна политика от страна на Ердоган е съвсем целенасочена – той иска да представи на гражданите Турция като мишена, това е неговия стил. Европейците трябва дълго да помнят и да вземат общи мерки, категоричен е разузнавачът.

По повод отвореното писмо на Ахмед Доган, Гяуров каза, че по-принцип е прав, но като цяло писмото е пример за „излишна помпозност”.Той просто съобщава неща, които наблюдаваме в поведението на Ердоган и на турската администрация през последните години, но това заиграване с Васил Левски, тази помпозност, не ми допадат, допълни Гяуров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3515 |16.03.2017 Неков: Необходимо е спешно приемане на нови практики в здравеопазването . 0| 4334 |17.02.2017 Министър Янев: Армията не получава това, което й е необходимо . 0| 4821 |01.02.2017 Удостоверение за съдимост ще се издава за минути . 0| 3622 |01.01.2017 МВнР: Пътувайте за Турция само при крайна необходимост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads