Реклама / Ads
11| 12266 |23.03.2017 ГЛАСЪТ

ДПС и ДОСТ решават съдбата на България, #Кой насъска кучетата

.
Цели държавни институции са впрегнати в кампанията на ДПС и лично на милиардерът без бизнес Делян Пеевски. Те осигуряват компромати, провокират скандали и дори прибягват до изгонване на турски граждани.
 
Това съобщиха за Фрог нюз възмутени служители от МВР и ДАНС. Шумно обявените акции по опазване на националаната сигурност и експулсирането на петима турци били заради натиск от ДПС. Случаите били известни отдавна, но никой не правел нищо по тях. Задействали ги чак сега.

Доган бил в паника от топящата се подкрепа за партията му и така се стигнало до дискредитирането на ДОСТ и раздухване на заплахата от Анкара към България. Затова било написано и трескавото писмо от сараите за обединяване на патриотите, заветите на Левски и опасностите отвън. Затова са и трите експресни интервюта на главния прокурор Сотир Цацаров в четвъртък сутринта. Рекорд, какъвто не познават дори спечелилите "Оскар" за главна роля... В тях той акцентира върху изгонените турски граждани, националната сигурност, телефонните измами, злонамерените критики и призивите за реформи в прокуратурата. Нито дума за корупцията, прогнилите обръчи на влияние в магистратурата, криминалните сделки на фирми, свързвани с Пеевски, които заграбват активите на КТБ, Виваком, цигарената контрабанда, финансирането на терористи от български политици и фирми и пр.

В същото време, където и да се появи по време на предизборната кампания, Делян Пеевски навсякъде е посрещан като великия везир на ДПС. Предварително всички от местните структури на движението сме инструктирани да осигуряваме агитки за подкрепа на госта. Това споделиха пред Фрог нюз активисти на ДПС в Благоевград и Пазарджик. Навсякъде полицията е предупредена да варди госта. Плюс това той се движи с охрана като на Бин Ладен, коментират още източниците. Всички сме предупредени, че ако се издъним в организацията – ще хвърчат глави.

Пеевски навсякъде събирал актива на движението и обяснявал, че тази кампания е „на живот и смърт”. Бият ли ни местановци – умирате всички. Няма да има милост за никого! – заканвал се водачът на депутатските листи в двата региона. Мачкал съм Местан докато беше председател на ДПС, ще го смячкам и сега... Като валяк ще мина през него! – нахъсвал депесарите олигархът.

Милиардерът-политик обещавал щедпро постове и пари, за да осигури повече гласове за 26 март.

В по-тесен кръг обснявал на активсти, че той е властелинът в държавата. Каквото кажел – това ставало. Изброявал кои са негови приятели и кои държи на къса верижка. Хвалел се, че под негов контрол са висши магистрати, министри, бизнесмени, шефове на институции. Аз ги назначавам, аз ги уволнявам. Посоча ли им някой – изяждат го с парцалите, - хвалел се Пеевски. Нито президентът Радев, нито лидерът на ГЕРБ Борисов, нито на БСП – Нинова смеели да му се противопоставят.

Казал съм шефът на НАП Бойко Атанасов, шефът на ДАНС Димитър Георгиев, шефът на НСО ген. Антонов, шефът на спецпрокуратурата Иван Гешов и още десетина мои кадри да не се закачат. Никой не смее да ги пипне и с пръст.

Олигархът имал списък с Топ 10 от важни клечки, които били под негова закрила, сиреч неприкосновени. Те му били подръка по всяко време.

В България командваме ние и никакви чужди служби, дипломати и  чиновници не могат да ни се месят, - бил категоричен Пеевски.

Съдбата на България не се решава от резултата БСП – ГЕРБ, а от битката между ДОСТ и ДПС. Цели структури от МВР и службите оказват натиск в различни региони в полза на Доган и Пеевски. За първи път от години не се говори за купуване на гласове в смесените райони, няма акции и разкрити нарушения. Особено силен бил натискът там, където живеят компактни маси роми и помаци, твърдят служители на вътрешното министерство и ДАНС.

 

Дарин Иванов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8027 |18.03.2024 Семеен оргазъм в България след преизбирането на Путин. Хиляди мъртви, но Жить стало веселее, а копейки? . 31| 12664 |17.03.2024 Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? . 5| 10201 |14.03.2024 Манол Глишев: Българската православна Църква: избори три в едно . 19| 9989 |13.03.2024 Платената подлост: Плъховете на Путин у нас плуват към потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads