Реклама / Ads
4| 15265 |08.04.2017 МИСТЕРИИ

Синдиците на КТБ пускат за продан апетитен имот за кръга # КОЙ край Велинград

.
Топ имот във Велинград на уникално ниска цена са пуснали за продан синдиците на КТБ Кристи Маринова и Ангел Донов чрез ЧСИ Георги Тарльовски. Близо 20 000 кв. м. с прилежащи 14 постройки са обявени за 332 100 лева.
 

Тази цена няма и 17 лв. за квадратен метър, а имотът граничи с други промишлени имоти и е в близост до гарата в града. Велинград е доста апетитна дестинация както за Делян Пеевски, който както стана известно днес скоро ще става баща за втори път, така и за много други хора от кръга на #КОЙ.
 

Точно този имот обаче има още едно „предимство", за да е на тази фрапиращо ниска цена – намира се точно до онези 120 дка, които придоби защитения свидетел на прокуратурата по делото КТБ Бисер Лазов. Многократно сме писали за тази кражба на актив от масата на несъстоятелността на банката.
 

Припомняме, че това се случи чрез поредният длъжник на КТБ АД, намиращ се под контрола на Лазов - „ДИВАЛ 59" ЕООД. През юли 2015 г. фирма „ДИВАЛ 59" ЕООД продава своите акции от капитала на дъщерното си дружество „Велинград пропъртиз" АД. Дъщерното дружество от своя страна притежава имоти, с които квесторите на КТБ можеха да обезпечат вземането, но не го направиха. Номиналната стойност на продадените акции е 4 302 826 лева, като зад тези акции стоят около 120 дка във Велинград.
 

До 25 март 2015 г. собственик на дружеството е лицето Емил Иванов Галов – също разбойник от бандата на Бисер Лазов. Емил Галов прехвърля по нареждане на Лазов всички дялове на дружеството (отново!) на Симеон Лозанов Симов и на сръбската фирма „БОТСА" ДОО. Колко пари е взел за това Бисер Лазов не е ясно, но е ясно, че вложителите на КТБ АД са ощетени за пореден път.
 

Елементарна справка за цените на имотите, в известния като уникален балнеологичен курорт град, показва че цените да в пъти по-високи. Например регулиран парцел от малко над 19 000 се продава за 940 800 евро, 1 000 000 евро е цената пък на имот от 8600 кв. м. в близост до центъра. Без претенция да сме експерти по имоти се вижда, че цените варират между 100 и 50 евро за кв.м. в зависимост от вида на имота и разположението му.
 

Всъщност Бисер Лазов има и други придобивки във Велинград. На какви цени и колко са чисти сделките никой не може да каже. На 18.08.2016 г. дружеството „Интерфинанс Инвест" ООД, в което са съдружници Бисер Андовон Лазов и друг свидетел на прокуратурата - Албена Богомилова Андреева придобиват от „Пайн Ботаник Рийл Естейт" АД следните имоти във Велинград:
 

• Поземлен имот, пл. No – 6581, парцел – II-за жил. строителство, търговия, услуги, спа комплекс, рекреация, басейн и атракции, площ по док. – 90 347.000 кв. м., гр. Велинград, идентичен с част от бивш УПИ II за промишлен терен, кв.78, обл. Пазарджик, общ. Велинград, гр.Велинград.

• Поземлен имот, пл.No – 8104, парцел – УПИ ІІІ 8104, площ по док. – 15 442.000 кв. м., гр.Велинград, ул – Цепина, идентичен с част от бивш УПИ І за произв.дейност, кв.78, обл. Пазарджик, общ. Велинград, гр.Велинград ул. Цепина, No:7.
 

Разбира се, освен сигналите за ограбване на имущество на насилствено фалираната КТБ от Бисер Лазов и компания, са сигнализирани НАП и прокуратурата за неясен произход на средствата с които се финансират редица сделки на защитения свидетел.

Нито една проверка по тези сигналите за произход на средствата не е направена.
 

Не на последно по важност място е и факта, че Велинград явно е любимо място на Бисер Лазов защото станаха известни и срещите му там с Борислав Сарафов. 
 

Ще следим с интерес „сделката" за поредната продажба на актив на КТБ , която е по-скоро подарък, за този който ще получи имота.

Обявление 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4886 |10.02.2017 Спазват ли синдиците на КТБ законите . 2| 14823 |30.11.2016 Въпрос към Миленков и Горанов: Къде похаричиха над 120 млн. лева синдиците на КТБ АД . 3| 10276 |23.08.2016 САЩ и Русия спускат зима през август в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads