Реклама / Ads
18| 28905 |20.04.2017 ГЛАСЪТ

Колегиалност от „Шоуто на Слави”? Забравете

.
Днес тече страшна битка за свободата на словото. Това е най-актуалната тема. Знайни и незнайни борци хвърлят пот и леят крокодилски сълзи за това пусто свободно слово. Получава се нещо като битката с международния империализъм по времето на соца.
 
Фронтмените на тази битка са хората от екипа на „Шоуто на Слави”. Те са последната инстанция, те защитават онеправданите като им дават ефирно време. Те са най-компетентните по всички въпроси от Референдума през държавното управление, до процесите в българския футбол.

Снощи екипът пусна своето голямо разследване за един от лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов. За това как полицаи и военни, командировани на границата пълнят по заповед отгоре мотела на Симеонов в опустялото Малко Търново. Така баш патриотът си пълни напълно легално джоба с държавни средства.

 

Дребна подробност е, че такъв текст, без да претендирам за голяма мащабност, беше публикуван във Фрогнюз на 30 ноември 2016 г. От екипа на „Шоуто на Слави” го видели и ни потърсиха. Авторът на ”разследването” дойде в редакцията. Говорихме, казах му къде и какво да търси.

 

Очаквах снощи все пак този човек да цитира Фрогнюз. Голям наивник се оказах. Няма такова нещо. Каква колегиалност, какви пет лева? А и какво да очаквам от хора, смятащи себе си за последна инстанция в държавата?

 

Пък и какви сме ние, дребни риби, та да се мерим с титаните от шоуто и неговия рейтинг.

 

Няма как да стане. Българската журналистика, от „Шоуто на Слави” имат претенции да са журналисти, отдавна е на смъртен одър. И неуважението на чуждия труд е една от причините.

 

Самоопределили се „стожери” на българската журналистика не признават такива неща, те са вся и всьо. И всъщност най-големите борци за свободното слово са и най-големите му душмани. Защото превърнаха медиите в нещо средно между рекламна брошура и „Работническо дело”.

 

И хората от „Шоуто на Слави”, които клеймят душманите на свободното слово, са същите. Няма как да претендираш да си морален съдник, след като не уважаваш чуждия труд и го представяш като твое „разследване”. Авторът му пита местните в Малко Търново: А морално ли е това което прави Симеонов? А ние питаме автора: А морално ли е да правите с чужда пита помен? Отговор - забравете!

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 15040 |27.03.2024 Как падна Търновската крепост: Защо на харвардци не им се получи Win-Win стратегията за преговори? . 16| 8351 |24.03.2024 Манол Глишев: „Крокус“: поредният „Норд-Ост“? . 18| 8817 |22.03.2024 Копейките и готиното бъдеще без НАТО: Копайте, копайте, ние сме от отдел „Пропаганда“ . 39| 24213 |21.03.2024 Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads