Реклама / Ads
20| 56732 |21.04.2017 ГЛАСЪТ

Г-н Цацаров, настъпихте мина

.
Главният прокурор Източник: Художник: Тони Ганчев
Време е някой да каже на главния прокурор Сотир Цацаров, че е настъпил мина. И тя се е взривила. Откъде знам ли? Ами тя избухна и ето ви гранде скандал за срещата му с бизнесмена Сашо Дончев в ЦУМ с посредник Георги Гергов.
 
Пораженията са неприятни, меко казано. Най-вече за главния прокурор.

Не познавам собственика на „Овъргаз” и на в. „Сега” Сашо Дончев и нямам намерение да го защитавам в разразилия се като пролетна буря сюжет. Ще си намери адвокати, ако се наложи. Повече ме вълнуват допуснатите грешки и недоглеждания от човек като главния обвинител на републиката, който земонстрира самочувствие за образованост и интелигентност.

 

Когато става дума за задкулисни маневри и сделки, има правила, които не бива да се нарушават. Казал го е Дон Корлеоне. В случая обаче са допуснати поредица от непредизвикани грешки.

 

1. Знае се, че всички важни срещи относно съдбата на България и българите се провеждат в х-л „Берлин” в Бояна. Нарушаването на тази традиция води до рискове.

 

2. По заповед на щуката посредник на срещи от такова ниво обикновено е депутатът от ДПС Делян Пеевски или избран от него човек да го замества, когато е в Дубай. Кой тогава повери на Георги Гергов, член на ИБ на БСП, собственик на Пловдивския панаир, ЦУМ и други неща да се заеме с организацията на срещата? Ако е негова самоинициатива - да се вземат мерки. Ако е разпоредено "отгоре" - не знам...  

 

3. ЦУМ не е подходящо място за такива срещи. Намира се на пъпа на София, минават всякакви хора, оглеждат се любопитно. Поне десетина души са видяли как главният прокурор напуска Съдебната палата и след 150 метра влиза в ЦУМ. Поне трима от тях са загрели, че отива при Гергов, а не да си купува анцуг.

 

4. Главният прокурор твърди, че Дончев е поискал срещата. Гергов я организирал, а той се съгласил да отиде. Да бе, и на мен Бил Гейтс ми се обади да се видим по бизнес тази събота, но му отказах, щото ще ходя с жената на кино...  

 

5. След зовещият сценарий с КТБ и Цветан Василев, кой бизнесмен би се доверил на толкова аджамийски подготвена среща, миришеща на рекет и сплашване от един километър?

 

Лоша организация, лошо изпълнение.

 

Още въпроси:

 

1. Г-н главен прокурор, когато заявявате (по време на срещата, според газовия бос) на Дончев: „Казвам ви, че даже г-н Филчев ми каза, че съм много мек в реакциите” - случилото се на прокурор Николай Колев ли имате предвид? Или на Любомир Павлов и Стефан Софиянски? Или самоубийството на прокурор Николай Джамбов?

 

2. „Нали не се съмнявате, че вашият телефон се контролира”, е фраза насочена само към г-н Дончев или и към всяко българско същество? Нещо като „Думам ти дъще, сещай се снахо”? 

 

3. Сашо Дончев твърди още: На срещата главният прокурор заяви, че моето поведение става неприемливо и нетърпимо за него. Какво е това, че аз подкрепям „Да, България”, че моята телевизия Би Ай Ти, в която моят приятел Сашо Диков го превърнал в централен образ, и, разбира се в. „Сега” и Комарницки!

 

4. Като какъв посредничи Георги Гергов: като член на ръководството на БСП? По масонска линия? Или като ваш семеен приятел?

 

5. Допускате ли, че Сашо Дончев би си позволил да лъже и за една запетая от тази среща, съзнавайки, че това може да му коства ужасно много? Няма как той да не е допуснал дори за миг, че разговорът ще бъде записан. Само истината би му помогнала, защото срещу себе си изправя не просто институция, а цял един кръг и модел, които са паралелното управление на България.

 

Според Сотир Цацаров, че на него информация му предоставят специалните служби.

Г-н Цацаров, това за специалните служби не биваше да го казвате. Каква е тази информация, като се оказва, че Дончев нито е с Христо Иванов, нито е собственик на Би Ай Ти, а с Диков си говорели за ски и гаджета от едно време. Големи служби – голямо... нещо! Леля Пена съседката знае повече. Срамота. Освен ако специалните служби специално ви дезинформират, за да изглеждате глупаво, когато избухне скандал.   

 

Допълнителни питания:

 

1. Вярвате ли, г-н Цацаров, че скандалът няма да има продължение?

 

2. Вярвате ли, че няма запис на целия разговор? Или три записа: от специалните служби, от участник в нея и от заинтересован външен наблюдател?

 

3. Сигурен ли сте, че ако службите са записали срещата, това не е по нечия заръка? Не са много хората, които могат да поръчат такова нещо.

 

4. Кога да очакваме втора серия? А трета?

 

5. Г-н Цацаров, допускате ли, че в американското посолство в София не са знаели за срещата ви поне два дни преди това?

 

5. Апропо, сигурен ли сте, че от ЦУМ не се подслушва президентството? Питам не за да ви дразня, а защото в други страни са се случвали такива неща. Американците слушаха Меркел и Оланд, що вие да не слушате ген. Радев? От „Дондуков” 1 също става. Техниката позволява.

 

6. ЦУМ измести ли „Берлин” или и двете явки са актуални?

 

7. Как така, г-н Цацаров, отказвате да отидете в парламента да разговаряте с депутати, когато трима от тях ви канеха в предишното НС за разговор по темата "КТБ", а отивате охотно в ЦУМ?

 

8. Г-н Цацаров, отхвърляте всички предложения да бъде разпитан Цветан Василев в Белград, което законът позволява и урежда. Може би ако се организира такава среща в ЦУМ, ще се съгласите?

 

9. Г-н Цацаров, прокурорска република ли сме или все още парламентарна? Ако е имало референдум, а не сме разбрали, кажете...

 

От разговора се разбира, че някои медии много дразнят главния прокурор. Послушайте вътрешния си глас, г-н Цацаров, и ги закрийте. Все ще измислите някоя точка, че застрашават националната сигурност и шат – оставате насаме с любимите си издания и сайтове. Ще ви галят слуха и егото колкото си искате и няма да пускат информации за нерегламентираните ви срещи. А тия, дето ви ядосват – Комарницки, нахални журналя и непокорни бизнесмени - повдигнете им обвинения. За заговор срещу законно избраната власт, за подривна дейност, измяна на Родината, трафик на имигранти, контрабанда на цигари и пр. Вижте с Цветан Василев и КТБ как хубаво ви се получи. Натоварете Специализираната прокуратура с тази народополезна работа и си гледайте кефа.

 

Най-вероятно новото правителство ще подкрепи една такава прогресивна идея. Хем ще я представите за реформа на съдебната система, хем постигнати резултати в борбата с корупцията ще отчетете. А Гергов все ще намери едно печено прасенце да почерпи. Ако му се размине гафът със злополучната среща, де. Защото Корнелия Нинова ще го пита. Или Пеевски, който се е върнал от Дубай за откриването на 44-то Народно събрание, знаете как е.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 75104 |03.01.2017 Цацаров, кой пусна онзи SMS на Борисов? Пита един престъпник . 27| 73198 |20.11.2016 Триумвиратът Цацаров, Борисов, Пеевски – злото е тук . 1| 22457 |12.07.2016 Цацаров, хамелеонът и bacillus bulgaricus corrumpo

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads