Реклама / Ads
1| 4681 |28.04.2017 МИСТЕРИИ

Съдът пусна на свобода четиримата от инцидента на „Тракия”

.
Пловдивският апелативен съд пусна на свобода срещу 1000 лв. гаранция четиримата мъже, задържани заради инцидента на магистрала „Тракия” с журналистката Мария Милкова и оператора Огнян Пенев от Нова тв. Магистратите, които заседаваха до късно в четвъртък, са категорични, че обвинените в хулиганство и нарушение на закона за движение по пътищата, няма да се укрият или да извършат друго престъпление.
 
В хода на делото се разбра, че двама от мъжете били шофьори, а другите двама се возили до тях в колите им. Според събраните доказателства от полицията, нито един от тях не е посегнал физически на екипа и не се е саморазправял с него. За решението на съдебния състав натежали фактите, че всички работят напълно легално, никога досега не са имали каквито и да е криминални прояви, както и че учат във висши учебни заведения.

Мъжете сами отидоха в полицията, след като инцидентът доби гласност. От папките по делото станало ясно, че колите и тази на журналистите се засичали една друга в продължение на няколко минути на магистралата. Всички в този момент се почувствали застрашени за живота си

В показанията на страните има не малко противоречиви моменти. Така например екипът на Нова тв посочи веднага след инцидента двама души като физически нападатели над оператора Огнян Пенев. Той си извади медицинско за лека телесна повреда. Оказа се, че уличените Стилян Георгиев и Румен Мишев изобщо не са били в България по това време. Докато се изясни истината, обаче телевизията ги заклейми като биячи и престъпници.

В писмо до медиите преди няколко дни Стилян Георгиев разказа, че е бил на състезание в Сърбия и спечелил златен медал. Алибито на двамата мъже беше щателно проверено от ченгетата. След като се разбра, че казват истината, спортистите бяха пуснати от ареста без каквато и да е мярка за неотклонение. Срещу тях не са повдигани никакви обвинения. Стилян Георгиев се зарече се, че ще си потърси правата в съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4558 |01.01.2017 ”Ястреби за свободата на Кюрдистан” пое отговорност за атентата в Истанбул . 0| 5030 |03.11.2016 Няма Брекзит без одобрението на ЕП, реши съдът . 1| 4522 |11.09.2016 Пуснаха на свобода мъжа, опитал да убие Рейгън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads