Реклама / Ads
4| 15992 |12.05.2017 ЪNDERGROUND

Златният свидетел на Пеевски напусна ”Техномаркет”

.
Неочакван обрат взе поредното дело от съдебната сага между чуждестранния инвеститор ”Глориент” и компанията за електротехника ”Техномаркет”, собственост на депутаа от ДПС Делян Пеевски. Основният свидетел по делото в Благоевград, както и в почти всички други градове, където двете страни се съдят - главният счетоводител на ”Техномаркет” Димитър Петрушев, напуска компанията на Пеевски.
 

Припомняме, че още след като поема контрола върху "Техномаркет" в началото на 2016 г. корполентният депутат спира да плаща наема на всички магазини, които компанията ползва. Потърпевш от това решение е точно "Глориент", който е собственик на имотите на магазините. Докато "Глориент" завежда дела, с които се опитва да изгони Пеевски от имотите си, юристите на депутата решават да завеждат контрадела за нищожност на покупката на имотите от "Глориент" още през далечната 2006 г.

 

След като адвокатите на "Техномаркет" в продължение на няколко заседания настояваха служителят на компанията Петрушев да се яви като свидетел, а той така и не го правеше, днес в съда в Благоевград стана ясно, че счетоводителят е подал молба за напускане на веригата за техника. Отсъствието му в предходното заседание по делото дори наложи съдът да го издири и доведе с охрана, но предоставен болничен и обещание, че ще свидетелства днес, го отървали от по-строги мерки. Същевременно обаче, макар да не желае да се яви пред съда, Петрушев съдейства за изготвяне на счетоводната експертиза на вещите лица по делото.

 

В крайна сметка счетоводителят наруши обещанието си и днес отново не бе в зала, както и другата неоткриваема свидетелка - бившият главен търговец на веригата Маргарита Богатинова. Докато адвокатите на "Техномаркет" настояваха издирването им да продължи, което би довело до ново излишно забавяне на делото, съдия Владимир Ковачев сложи край на съдебния абсурд и заличи исканите от "Техномаркет" свидетели.

 

Наред е писмено представяне на адвокатите на "Техномаркет" и "Глориент", а след това съдът трябва да се произнесе с решение по делото.

 

Остава интересно обаче да разберем дали късането на професионалната връзка между Пеевски и Димитър Петрушев ще даде тласък и по другите дела в страната, където юристите на "Техномаркет" неуспешно го призовават, очевидно с цел проточване на съдебния процес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 19026 |12.05.2017 Фрогоко: Новият губернатор на София криел Пеевски от Данъчните . 8| 14858 |11.05.2017 Медиите на Пеевски с доноси срещу Лозан Панов . 1| 4561 |10.05.2017 Пеевски се намърда в икономическата комисия в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads