Реклама / Ads
1| 19331 |18.05.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: ”Болният” кадровик Ластарджиев стана чиновник №1 в армията

.
Каракачанов се обзаведе с кадри на Аню Ангелов и Николай Ненчев Източник: БГНЕС
За чиновник №1 в министерството на отбраната, макар и временно, е назначен бившият кадровик №1 Антон Ластарджиев. Той ще е постоянен секретар на отбраната. И други знакови фигури от времето на Аню Ангелов - Ньойски и Николай Ненчев се връщат в екипа на Красимир Каракачанов. Сред тях е и Христин Петков, шеф на борда на директорите на ТЕРЕМ, когато министър бе Ненчев и изчезнаха 60 млн.
 
Антон Ластарджиев бе директор на дирекция „Управление на човешките ресурси“ в Министерството на отбраната при Николай Ненчев. Подаде си оставката при Стефан Янев и като не бе приета се направи на болен, до идването на власт на ГЕРБ и Обединените патриоти. За благодарност Красимр Каракачанов го направи временно постоянен секретар на отбраната.

Ластарджиев се прочу с това, че бе дясната ръка на Ненчев при назначенията и уволненията във ведомство като кадровик №1. С неговата благословия в министерството на отбраната са назначени отбор "калинки" на експертни длъжности. Само през последните две години по нареждане на Ненчев и свитата му Ластарджиев е назначил около 70 души. Като повечето от тях без конкурси или по заместване. Като чиновник №1 сега, макар и временно, Ластарджиев ще продължи да бъде маша в ръцете на министъра за кадрови сатъри и партийни назначения, убедени са офицери от министерството.

Като съветник на министъра на отбраната се завръща и Христин Петков. До февруари той бе шеф на борда на ТЕРЕМ, когато министър бе Николай Ненчев. По твърдението на служебния министър Стефан Янев при идването на Николай Ненчев във ведомството държавното дружество „Терем“ е имало в сметките си 60 млн. лв. и 180 млн. лв. по предстоящи договори. „В момента дружеството няма нито пари, нито договори. Питайте него защо са празни сметките“, каза преди месец Янев.

Ще припомним още, че Христин Петков е играл зад гърба на Сухопътни войски, заедно с Тодор Тагарев, при заиграването и осигуряването на нова бойна машина за пехотата. В министерството на отбраната и за военните експерти не е тайна, че Тодор Тагарев лобира за американската фирма General Dynamics. Играта започва, когато Тагарев командирова своя заместник заедно Христин Петков, без представител на Сухопътни войски, на презентация на General Dynamics в Швейцария през есента на 2016г. Източници на Фрог ни довериха, че след това посещение Тагарев заедно с Христин Петков и Станимир Георгиев са провели тайни срещи в България, на които по една или друга форма са се самопредложили за да станат техен представител за България. Целта е ясна - продукта на General Dynamics да бъде закупен за СВ, а комисионните по договора да отидат където трябва, през правилния посредник. Та ето този човек ще съветва министъра на отбраната.

За зам.-министър, вече писахме, се върна ген. от резерва Атанас Запрянов. Във ведомството минава за вярна дружка на Аню Ангелов и доверен човек на Ненчев. Според бивши генерали от армията от него започват големите далавери във войската в по ново време.

Началник на политическия кабинет е  полковник от резерва Илия Налбантов, който вече беше такъв при Ненчев. Засега той изпълнява временно тази длъжност.

Калин Неврокопски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9708 |17.05.2017 Само във Фрог: КАТ-София ”дере” шофьорите със солени банкови такси . 1| 6923 |16.05.2017 Киберполицай пред Фрог: Няма никаква сигурност, щом си пред компютъра . 9| 9420 |15.05.2017 Георги Костов пред Фрог: Не познавам Митко Каратиста . 0| 4004 |13.05.2017 Евакуираха пътници на самолет в Кьолн заради подозрителен разговор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads