Реклама / Ads
2| 7683 |18.05.2017 МИСТЕРИИ

Изследване доказва, че 33% от българите са идиоти

.
Според едно скорошно изследване на Pew Research Center 66% от българите заявяват, че Православието е съществено условие за това, да си българин. Според същото изследване 75% от запитаните българи се обявяват за Православни християни, но, забележете, само 5% процента декларират, че ходят поне един път седмично на църква.
 
Това в днешно време да определяш някаква религия за условие, за да бъдеш част от някаква националност е само признак за пълна неадекватност. Отдавна минаха годините, когато народите се сформираха на някакъв верски принцип и когато заради религиите в Европа се провеждаха кървави войни. А какво ще кажат нашите сънародници, които са католици, протестанти, атеисти или агностици?! Те щом не са православни, не са българи ли?

 

Според същото изследване пък 52% от запитаните смятат, че Източна Европа имала нужда от една силна Русия, която да противостои на Запада. 34% пък биха предпочели едно недемократично управление в страната ни, вместо демокрация, а почти толкова (33%) смятат, че Сталин е изиграл много или предимно положителна роля в историята на света. Сталин, представете си!

 

Дори не ми се коментира последното… То показва единствено, че неграмотността, непросветеността и незнанието са страшни сили, които за пореден път сполетяват тази окаяна страна. Успокоителното е, че има други източноевропейски държави, където феновете на Сталин са повече. Тревожното обаче е, че това са държави като Русия, Армения, Молдова - все страни от които не е удачно да взимаме пример за каквото и да е, докато в наистина европейски страни, като Полша, Чехия, Унгария, Естония одобрението за комунистическия престъпник се движи между 6 и 10 процента.

 

Наличието на тази огромна лумпенизирана маса в България е тревожно и заради факта, че политическите ни партии непрекъснато се съобразяват с нея, коригирайки програмите и идеите си все по-наляво и във все по-популистка посока. А това естествено оказва не добро влияние на общественото ни и икономическо развитие. Оказва подобно влияние дори на морала ни.

 

Иначе изследването е доста интересно и показва ужасната разлика в манталитета между православни и католици и между Източна и Централна Европа като цяло. После да не се чудим, защо едни нации отдавна са влезли в 21 век, а други още са затънали до шия в лайна нейде из 19-ти.

 

Аз се поуморих от тази българска лумпенщина и взе да ми омръзва да хабя нерви и време, за да противостоя на подобни идиоти. Мисля, оттук нататък, да пиша за неща, които ми доставят само положителни емоции, а не ми докарват гняв и отчаяние. За начало мога да започна с готварство…

 

Юрий Александров

Блог

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8824 |04.05.2017 Синдиците на КТБ в съдебен хаос за милиарди, плащат българите . 9| 5720 |03.05.2017 Евростат: Българите са нечетящи и необразовани . 5| 5686 |06.04.2017 Изследване: Преди края на века ислямът ще превземе света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads