Реклама / Ads
3| 6618 |25.05.2017 МИСТЕРИИ

”Спаси София” кастри Борисов: Не сте за пример с безобразното паркиране

.
Източник: ”Спаси София”
На страницата си във Фейсбук организацията ”Спаси София” публикува снимка на автомобил на НСО, паркиран пред Министерски съвет върху пешеходната зона на пл. Независимост. Организацията напомни на министър-председателя, че никой не е толкова важен, дори и той самия, че да си позволи да възпрепятства пешеходците и да руши настилките в центъра на София.
 
"За пореден път повтаряме, че е трудно да накараш обществото да спазва правилата, ако за управляващите тези правила не важат", заявяват от организацията и напомнят, че Ларгото е пешеходна зона, а не паркинг за автомобилите на Министерски съвет.

Според "Спаси София" е недопустимо и нагло да се афишира неспазване на правилата от най-високо държавно равнище, докато институциите се оправдават с нежеланието на гражданите да го правят. "Какъв пример мислят, че дават на обществото служителите на Министерския съвет и НСО с подобно поведение?", питат от организацията.

"Няма да се откажем да се борим със сбърканата представа на властимащите, които живеят според известната максима на Оруел: "всички са равни, но някои са по-равни от другите", заявяват от "Спаси София" и призовават министър-председателя, Министерският съвет да се извини за паркиралия автомобил, а лично Бойко Борисов да гарантира, че подобни гледки няма да се повтарят повече.

"Автомобилите на НСО трябва да бъдат за пример, а не аватар на мутренско поведение на пътя" заявяват от "Спаси София" и напомнят, че последните години станаха известни множество възмутителни истории за коли на НСО, грубо нарушаващи правилата за движение по пътищата.

"Не приемаме, че някой служител на Министерския съвет, или дори - самият г-н Борисов, е толкова важен, че да стои над закона" завършват от организацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5054 |24.05.2017 Борисов: Опасността за тероризъм в България не е малка . 3| 4431 |23.05.2017 Борисов: Вярвам, че извършителите на този чудовищен акт ще бъдат разкрити . 6| 5533 |19.05.2017 Борисов: Валери Симеонов е честен човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads