Реклама / Ads
0| 4701 |15.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 16 октомври

.
Заседава НС; правят дискусия на Национална федерация на таксиметровите водачи в България; показват колекцията подаръци на Тодор Живков.
 

От 9 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание, а в 11 часа ще започне парламентарния контрол.

От 12.00 часа в зала „Запад” в Народното събрание депутати от Парламентарната група на Коалиция за България ще се срещнат с представители на земеделски кооперации, за да разговарят по проблемите в земеделския отрасъл.

От 14.00 часа в централата на БСП на „Позитано"20 ще се проведе заседание на Националния съвет на партията, на което ще бъдат приети материалите за предстоящото заседание на 47-мия Конгрес на партията.

Експертен форум на тема „Предизвикателства пред процесите на миграцията и интеграцията”, в рамките на проект „Имигранти: за всеки има хляб под слънцето” ще се проведе
на 16-ти октомври – Международен ден на прехраната, отбелязван в някои държави и като Световен ден на хляба. Конференцията ще се проведе от 9.30 до 12.30 в зала „Опал” на хотел Дедеман Принцес в София.

Петър Ангелов, независим кандидат за районен кмет на район "Илинден" в София, подкрепен от НДСВ, ще даде пресконференция
от 10,00 ч. в БТА. От страна на НДСВ ще в нея ще вземе участие общинският съветник Кирил Арсов.

В 11 часа в София прес ще се проведе дискусия на Национална федерация на таксиметровите водачи в България. Темата на пресконференцията ще бъде: Неправомерни действия на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“; Предложения за промяна в нормативната уредба за таксиметрови превози; Данни за фирми, които работят в сивата икономика.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще участва в 11-та среща на председателите на парламенти на страните, участващи в Регионалното партньорство в Централна Европа, България, Румъния и Хърватия. Домакин на форума, който ще се проведе на 16 и 17 октомври 2009 г., е словенската столица Любляна.

От 11:00 часа в БТА Конфедерация „Защита на здравето” ще проведе първата си пресконференция след официалното й признаване от Министерство на здравеопазването за национално представителна пациентска организация. Пресконференцията ще бъде на тема: За първи път в България пациентите излъчват свой представител в НЗОК. Резултати от анкета сред пациентските организации
относно новия реимбурсен списък.

Националният демократически институт на САЩ и Програма „Рома” на Институт „Отворено общество “ организират кръгла маса на тема „Реалности и перспективи в политиките за интеграция на ромите”, съвместно с Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси към Министерския съвет и Клуба на завършилите стажантската програма млади роми към Народното събрание. Форумът ще се проведе в конферентната зала на хотел “Анел” от 9.30-13.30 ч.

В 10 часа състав на СГС ще гледа искането за промяна на наложената мярка за неотклонение “задържане под стража” на Златомир Иванов Иванов - Баретата.

Асоциацията на лекарите хомеопати в България организира научно-практическа конференция, която ще започне в 10 часа в зала София на Интерпред.

В Аулата на СУ “Св. Климент Охридски” от 9.00 ч., ще бъде открита Петата международна конференция “Културно многообразие и социално единство: канадският опит” на Централноевропейската асоциация по канадистика. Домакин на този престижен форум, в който ще участват 103 учени от 17 страни, е Българското дружество за канадски изледвания.

ВВС отбелязва своя професионален празник. От 10:00 ч. в катедралния храм “Св. Ал. Невски” ще бъдат осветени икони на светците покровители на поделенията от състава на ВВС.

Министърът на външните работи д-р Румяна Желева ще проведе среща с ръководителите на дипломатическите мисии и на представителствата на международни организации, акредитирани у нас. Срещата ще се състои в „Гранд хотел Велинград”, гр. Велинград.

В хотел „Родина” започва регионален семинар “Намаляване на загубите на вода във водоснабдителните системи”.

В село Равда се открива извънредният отчетно-изборен събор на Български лекарски съюз.

Институтът по Океанология - БАН, Варна и екипът на Европейския проект SESAME (Южно-европейски морета: оценка и моделиране на промените в екосистемата) организира открит форум представяне на екологичните политики за опазване на Средиземно и Черно море и като платформа за обмен на идеи и мнения за по-ефективна защита на морските екосистеми. Форумът ще се проведе от 14,30 часа в „Голдън Тюлип Хотел” – зала „Миро”, бул. „Христо Ботев” 3 А, гр. Варна.

От 18,30ч. в гр. Пловдив, президента на Национална организация "Малки български хора" Светослав Чернев и членове на организацията ще присъстват на откриването на фото изложба на тема "Светът на L.P". Изложбата е на Антоан Божинов, и се организира в рамките на Международните фотогравски срещи, които ще се състоят в Старият град на Пловдив.

Българската педиатрична асоциация организира кръгла маса на тема: „Имунизациите – настояще и перспектива”. Форумът ще се проведе в „Новотел Пловдив“, гр. Пловдив, от 10,30 до 12,00 ч.
Изводите и препоръките от срещата ще бъдат съобщени на пресконференция от 12,00 ч. в „Новотел Пловдив“.

Колекцията подаръци на Тодор Живков „Отминало настояще” ще бъде представена в експонирана в Музейния комплекс в Правец.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4261 |14.10.2009 Предстоящо на 15 октомври . 0| 3806 |13.10.2009 Предстоящо на 14 октомври . 0| 4027 |12.10.2009 Предстоящо на 13 октомври . 0| 3938 |11.10.2009 Предстоящо на 12 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads