Реклама / Ads
15| 6820 |12.11.2010 НОВИНИ

Ю. Рот на гости на Трактора с полицейски ескорт

.
С полицейски ескорт и при засилена лична охрана германският журналист Юрген Рот пристигна в дома на Алексей Петров.
 
По-рано разследващият журналист бе взет от хотела си от представител на Петров, който го придружи до мястото на срещата.

Рот подготвял визитата си при доцента от УНСС още в Германия. Журналистът е у нас за представяне на книгата си "Гангстерска икономика. Как организираната престъпност ни изкупува". В редица изявления той обяви Георги Първанов, Алексей Петров и Румен Петков за новите демони, уточнявайки, че бившият вътрешен министър е покровителствал Петров и братя Галеви. Предполага се, че Рот ще търси от бившия съветник на ДАНС информация за Румен Петков, както и за факти около групировката ТИМ.

Заради книгата „Новите демони”, в която бяха огласени скандални факти за Румен Петков, бившият вътрешен министър заведе дело за клевета срещу германския журналист. В средата на октомври Софийският районен съд оправда Юрген Рот . Магистратите признаха Рот за невиновен в това, че на 8 април 2008 г., с предоставени на вестник "Дневник" от него извадки от книгата му "Новите демони'', е разгласил позорно обстоятелство за Петков като длъжностно лице - тогава министър.

Петков искаше компенсация от 10 000 лева за претърпени неимуществени вреди, но тя беше отхвърлена от съда.

Твърденията на Рот, от които се засегна Румен Петков, са за това, че има писмо, което "циркулира из посолствата, според което той е заповядал на икономическата полиция в Плевен да не контролира фирмите на областния лидер на социалистите в Плевен Васил Антонов". Позовавайки се на същото писмо, Рот пише в книгата си, че "вътрешният министър е в близки контакти с известните мафиотски босове Красимир и Николай Маринови-Маргините". В книгата си немският журналистът твърди още, че ексминистърът е забранил на бившия главен секретар на МВР Илия Илиев да разследва убийството на плевенския бизнесмен Людмил Конов, който финансирал политика с пари от нефтопреработвателния завод "Плама".
"Румен Петков директно е замесен в търговията с амфетамини и мащабна афера с амфетамини. Става въпрос за страшно много пари", пише още в "Новите демони".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6192 |11.11.2010 Яне готви "кабинет в сянка" с участие на Трактора? . 10| 4600 |10.11.2010 ГЕРБ върна пари на фирма, близка до Трактора . 17| 4463 |10.11.2010 РЗС пак припкат при Трактора . 32| 6411 |09.11.2010 Трактора: Търсят повод, за да ме гръмнат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads