Реклама / Ads
37| 5910 |14.01.2011 НОВИНИ

Мишо Бирата: Оплаках се на Първанов

.
Михаил Михов
Собственикът на "Леденика и ММ" Михаил Михов не отрече, че може да се е оплакал на президента Георги Първанов, но е категоричен, че не е молил премиера Бойко Борисов за съдействие във връзка с отнетия му от митниците лиценз на бирената фабрика "Леденика".
 

Това заяви Михов на спешно свикана пресконференция днес, след като името му бе замесено в най- гръмкия досега скандал с изтичане на записи от разговори на Ваньо Танов, този път с премиера Борисов.

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът на шефа на митниците, наричайки Михов с прякора му Мишо Бирата.

Михов твърди, че не е имал никакви срещи с Бойко Борисов и не го е молил за никакво съдействие. Михов, който е и президент на федерацията по баскетбол, посочи, че е виждал Борисов на откриването на част от многофункционалната спортна зала в столицата през септември м.г..

По повод твърдението на Борисов, че президентът Георги Първанов е ходатайствал пред него за бизнесмена, Михов заяви, че “по всяка вероятност“ се е виждал с Първанов на баскетболни срещи и “може и да е споделил с него проблема с лиценза“.

Той обясни, че докато е траела сагата с отнетия лиценз, “на всеки, с който се е видял, се е оплакал“. На въпрос дали е споделил конкретно с президента, той отговори: “Да, сигурно, предполагам. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там“.

Той не уточни нищо около разговорите си с Първанов, нито на какви баскетболни срещи са се случили.

Единствената му среща с Ваньо Танов пък била в Агенция “Митници“.

Михов отрече някога да е казвал думите, с които е цитиран в записите “Аз съм се разбирал с всички власти и съм си плащал и сега съм изненадан защо така се процедира с мене“.

Той не отговори на въпроса дали в периода февруари-август, когато пивоварната е била с отнет лиценз, е имало производство на бира. Той заяви, че не управлява компанията пряко от пет години, защото се бил отдал на обществена дейност.

Бизнесменът посочи, че не му е ясно какви са били мотивите за отнемането на лиценза и отказа да отговори на конкретни въпроси по този казус.

Според него лицензът е бил отнет без акт, а на база протокол на мобилните проверяващи групи.

Михов отказа да отговаря и на въпроси за собствеността на фирмата.

Той заяви, че не е ангажиран с нито една политическа партия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 169| 10534 |14.01.2011 Първанов натискал за "Леденика", Трактора пускал компроматите . 6| 4985 |11.01.2011 МВнР с опция да заобиколи Първанов за ДС-дипломатите? . 39| 6621 |07.01.2011 Я. Янев: Борисов има договорка с Първанов . 49| 6583 |06.01.2011 Първанов: Мъка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads