Реклама / Ads
0| 7619 |02.03.2011 НОВИНИ

Пореден доживотен затвор за Момата

.
Недялко Димитров – Момата
Наказание "доживотен затвор" при специален режим наложи Варненският окръжен съд на Недялко Димитров – Момата, след като го призна за виновен като помагач на Стоян Петров за две убийства, извършени последователно през август 2008 г. Става дума за убийствата на Манол Хаджиев, извършено в село Казашка река, и на Златко Калайджиев в землището на с. Приселци, община Аврен.
 

Съдът групира това наказание с вече влязла в сила доживотна присъда без право на замяна, което Димитров получи за двойното убийство на Бейтула Мехмед и на съпругата му, извършено през декември 2008 година в Димитровград. Така наказанието, което вече 12 пъти осъжданият за различни престъпления 45-годишен хасковлия ще търпи, е "доживотен затвор" без право на замяна.

Стоян Петров – вторият подсъдим по делото за убийствата на Манол Хаджиев и Златко Калайджиев, беше съден задочно, тъй като все още не може да бъде открит.

Темида призна вината му за убийството на Манол в с. Казашка река и на Златко в землището на с. Приселци, община Аврен, извършени едно след друго през август 2008 година. Наказанието, което Петров получи за всяко едно, е 20 години затвор при първоначален строг режим.

До делото се стигна, след като през 2009 година Момата направи самопризнание и показа на разследващите местата, в които са заровени телата на двамата убити мъже.

Първоначално Димитров твърдеше, че той е извършил убийствата, но по-късно отрече това, като измени показанията си и ги мотивира с отпадането на възможността за съкратено съдебно следствие и по-лека присъда при направени самопризнания.
Установено е, че Стоян Петров и жертвата му Манол Хаджиев се познавали от деца, а по-късно са изтърпявали и заедно присъди в затвора.
Конфликтът между тях възникнал след отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, което двамата извършили в съучастие.

Манол обаче смятал, че Стоян му дължи още от предварително уговорената сума и непрекъснато настоявал за своя дял от мократа поръчка.

Така до лятото на 2008 година, когато Стоян решил да убие съучастника си и привлякъл за помагач Момата.В хода на съдебното следствие се установи, че убийството е станало в дома на Стоян в с. Казашка река. Стоян прострелял Хаджиев в лявото слепоочие. След това Момата заровил тялото в землището между селата Бързица и Бозвелийско.Автомобилът на убития бил продаден от Димитров за резервни в части. Оръжието на убийството – пистолет "Валтер", Недялко продал на Бейтула Махмуд. Същият този Бейтула Махмуд станал жертва на Момата 4 месеца по-късно в Димитровград.

Известно време след като заровил тялото на Манол, Недялко получил нова поръчка от Стоян и бързо се отзовал във Варна, за да копае дупки, в които трябвало да бъдат заровени телата на един или двама от неприятелите на Петров.

Така се запознал със Златко Калайджиев, който бил близък на Стоян от много години. През март 2008 година обаче Златко и Стоян се скарали.Според обвинението Стоян Петров е знаел, че Златко Калайджиев разполага с много пари и няма близки хора, затова решил да го премахне.Златко бил примамен за участие в сделка с имоти на Стоян в Аврен, а Недялко, щял да бъде посредник към чужд инвеститор, който тримата щели да измамят.

В края на август Златко пристигнал във Варна и на втората среща между него и Стоян в землището на с. Приселци бил убит.
Автомобилът на убития Златко – BMW бил продаден от Недялко чрез фалшиво пълномощно.Междувременно Стоян Петров стана подсъдим и по наказателното дело за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, което ще започне на 7 март в Бургаския окръжен съд. Ако дотогава органите на реда не го издирят и задържат, то и това наказателно производство спрямо него ще се гледа задочно.

Присъдите на Варненския окръжен съд – доживотна без право на замяна за Недялко Димитров и 20 години затвор за Стоян Петров, могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4928 |01.03.2011 Обвинението иска 5 г. затвор за Цонев . 1| 5518 |26.02.2011 Трети сигнал за бомба затвори Айфеловота кула . 6| 5386 |25.02.2011 БАБХ затвори цех за хляб . 2| 10852 |21.02.2011 САС постанови – 20 години затвор за Полфрийман

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads