Реклама / Ads
23| 7436 |02.05.2011 НОВИНИ

Забъркват Цветанов в нов скандал

.
Недим Генджев
Съдия Стефан Грозев от Софийски апелативен съд е взел 350 хиляди евро, за да впише Мустафа Хаджи като главен мюфтия. В част от схемата е и вътрешният министър Цветан Цветанов.
 

Бомбата хвърли бившият духовен лидер на мюсюлманската общност у нас Недим Генджев, след като Мустафа Хаджи бе обявен за легитимен ръководител на мюсюлманското вероизповедание в България с решение на Софийският апелативен съд от 20 април т.г.. По силата на това решение той бе вписан в регистъра на вероизповеданията за официален ръководител.

Начело на съдебния състав, взел това решение, беше Стефан Грозев. С него фактически бе отменено решението на по-долната инстанция - Софийския градски съд, с което на Мустафа Алиш Хаджи бе отказано да бъде вписан като главен мюфтия.

Генджев е категоричен, че има доказателства за огромната манипулация, извършена в съда. "Ние освен, че спазваме закона сме сезирали и ВСС за това позорно решение, което е взето не въз основа на доказателства, а под политически натиск и чрез пари", заяви Генджев, цитиран от КРОСС.

Според него Мустафа Хаджи работи срещу националните интереси, но в услуга на дадени политици, които „за да се запазят на власт са готови и на дявола ръка да подадат".

Генджев е сигурен, че разполага с документи и факти, от които ще стане ясно какви и кои хора са замесени в тази процедура. Той намекна, че става дума и за вътрешния министър Цветан Цветанов, както и за опитите да бъде поставено главното мюфтийство под контрола на отцепилия се от ДПС Касим Дал.

Генджев смята, че зад всичко това стоят чужди емисари, представители на чужди посолства с местни помагачи, които дават напътствия какво да е едно или други решение. Съседна наша страна си разиграва коня в България, правят се връзки с институциите, провеждат се конференции, за които се знае кой ще бъде избран, отбеляза още бившият главен мюфтия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 6897 |01.05.2011 Цв. Цветанов: Атакуват ни бандити и политици, свързани с тях . 18| 6750 |30.04.2011 Цветанов: България е в ръцете на европейските политици; готови сме за Шенген . 17| 6412 |29.04.2011 Цветанов: При ареста на Попов опитват да изтласкат служител на МВР . 5| 6020 |28.04.2011 Дават на съд лекари, свързани със скандала в Г.Оряховица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads