Реклама / Ads
65| 14097 |19.07.2012 НОВИНИ

Вижте терориста: млад, около 30-годишен европеец, с дълга коса

.
атeнтаторът се разхождал близо час, необезпокояван, по летището
Вече имало добри находки за него. Между 4 и 7 дни вероятно е престоял атентаторът у нас. Още не може да се каже имало ли е логистика от българска страна.
 

Продължават съвестните оперативки с партньорите, все още текат огледите, към 14 часа се надяваме те да приключат и към  18 часа да се възстанови трафикът с дестинация Сарафово, обяви на специално свикана пресконференция в Бургас вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Флаговете в морския град са свалени наполовина, там е ден на траур. На пресконференцията бяха още бургаският кмет Д. Николов, както и днешният рожденик министърът на транспорта Ив. Московски.

Цветанов  каза още:

Всички 32 човека, настанени в самолета, вече са кацнали в Тел Авив. Установява се кръвната група на камикадзето; на останалите загинали също са назначени ДНК-експертизи. В момента на сайта на МВР е изведена снимка на камикадзето, показана е походката му и е отправена молба към гражданите, които евентуално са го видели. Засега имало добри находки.

Към настоящия момент не може да се каже има ли логистика от българска страна, но не може и да се изключи. Лицето се е подвизавало на територията на страната с фалшива самоличност. Камикадзето е едно нормално изглеждащо лице, което по никакъв начин не е предизвикало внимание към себе си, имал е нормално поведение. Сега се установява как е влязъл в страната.

Никой досега не е поел отговорност за атентата. България вероятно не е мишена на атентата.

Общо загиналите са 7, сред тях и шофьорът - български гражданин, както и камикадзето.

Министър Цветанов не коментира въпрос дали дъщерята на израелския посланик е в болница у нас.

Днес имало два сигнала за багаж без пътник. Районите във Варна, а после в Златни пясъци били отцепени и проверени.

Няма информация, която да е била тревожна и за проверка, постъпила от Израел. Януарската информация няма връзка със случилото се вчера.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8461 |19.07.2012 Mangali.pdf сътворили в президентството? . 6| 5611 |19.07.2012 Плевнелиев и Перес се чуха; ще противодействат на терористите . 19| 6932 |19.07.2012 Д. Аврамов е аут от НС . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads