Реклама / Ads
116| 51362 |18.11.2012 ГЛАСЪТ

Съветниците на Плевнелиев – ерунда художественая

.
„Ерунда художественая” (художествена глупост) е запазено словосъчетание на руския религиозен философ Василий Розанов. То може да служи за описание само на ситуации, предизвикани от челния сблъсък с липсата на здрав смисъл и усещането за липса на доблест.
 

А именно това предизвиква запознаването най-близкия кръг съветници на президента Росен Плевнелиев и вицето Маргарита Попова. Отвратителна „дясно-лява” симбиоза и никога не спирало политическо пребоядисване, което в България поради народопсихологически особености и своеобразната политическа традиция, придоби крайно отблъскващи измерения. Не знаеш кой кой е и под каква нова версия ще ти бъде поднесен. Ако знаеш, пак се случва същото – само че усещането за мерзостта на случващото се е още по-голямо, защото виждаш, че „незнанието е сила”. В интервю преди няколко месеца за едно списание  президентът Плевнелиев заяви,  че политическото разделение „ляво” и „дясно” вече е невалидно. Имам въпрос: Защо не каза това свое разбиране преди изборите, за да могат някаква част от хората, които гласуваха за него да го имат предвид, когато решават дали да го подкрепят срещу „поредния” мандат на Първанов в лицето на червения кандидат Калфин?

 

Защото иначе се получава, че традицията да се лъже е наистина сред най-неизтребимите характеристики на българските политици и никой и нищо не може да ни помогне да се отървам от това. Чърчил беше казал, че се лъжело най-много по време на лов, на война и преди избори. В България перифразата на това би била сладната – тук се лъже най-много преди, по време и след избори. Кадровата политика на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова е като истински сублимат на този феномен. Вижте кои са хората, които съветват президента и вицепрезидента и сами си направете изводите.

 

На изключително влиятелната и ключова позиция съветник по националната сигурност е назначен ген.-майор о.р. д-р Стоимен Стоименов. Тук нещата са архискандални – Стоименов е политически офицер преди 10 ноември, служил дълги години в Главно политическо управление на народната армия (ГлПУНА) на БНА, достигайки до командир по политическата част на Трета армия. По време на комунистическия режим гради партийни и комсомолски организации в армията, а темата на дисертацията, която защитава в началото на 1989 г. е просто „фундаментална”. Ето какво пише в официалния документ, с който му е дадена научна степен „кандидат на военните науки”:” Доцент С.Т.

 

Танкишев докладва за Стоимен Цветанов Стоименов, аспирант на самостоятелна подготовка във Военна академия „Г.С. Раковски”, защитил кандидатска дисертация пред СНС по военни науки на тема „Партийното ръководство на Комсомола в БНА в етапа на изграждане на развито социалистическо общество”. Рецензенти: проф.д-р на философските науки Ив. Сойнов и доцент С.Т. Танкишев. СНС е решил да му бъде дадена научната степен „кандидат на вооенните науки” с 19 гласа „да” от 19 гласували при състав на Съвета 23 души. Защитата е станала на 24 януари 1989 г. „В заключение на своя доклад доц. Танкишев предложи да бъде дадена научната степен. В подкрепа на това предложение се изказа доц. Й.Аврамов. Научната комисия гласува и с 11 гласа „да” и 1 глас „не” от дванадесет гласували даде научната степен „кандидат ан военните науки” на Стоимен Цветанов Стоименов. Протокол №2, София, 16 февруари 1989 г. Научна комисия по военните науки. Присъствуват ген. лейтенант доц. Я.Молохов, проф. д-р на военните науки Спас Спасов, проф. д.т.н. Н.Паунов...”


В „Справката относно предаването на научно звание” е записано следното: „Полк. Стоимен Цветанов Стоименов, роден на 24 септември 1942 г. в село Щърково, Пловдивска област. Кандидат на военните науки във военна академия „Г.С. Раковски”. Избран за „кандидат на военните науки” по научна специалност „ПС и ППР в БНА” /партийно строителство и партийно-политическа работа/ с тема „Партийното ръководство на Комсомола в БНА в етапа на изграждане на развито социалистическо общество”. Това е. Всеки да го тълкува както сметне за добре, но моето тълкуване е, че това назначение е, меко казано, нелепо. Но странностите с този човек не свършват дотук – след 10 ноември 1989г. той става зам.-шеф на военното разузнаване чак до 2005 г. След това Стоименов става председател или член на управителните съвети на различни НПО-та-всички близки и свързани с левия спектър. Вижте само снимката на сайта на БСП-Слатина, където съветникът на „десния” Росен Плевнелиев се мъдри в компанията на ортодоксални комуняги в инициативен комитет за честване на 70 годишнината на ОФ. Това е скандално! Прочетете тези имена, на които прави компания съветникът на Росен Плевнелиев – Стоимен Стоименов: ” За отбелязването на годишнината е създаден Национален инициативен комитет под председателството на Гиньо Ганев.

 

В него влизат Георги Пирински – зам.-председател на 41-то Народно събрание, Сергей Станишев-председател на БСП, Симеон Симеонов-председател на ОС, Александър Паунов-председател на Комунистическата партия в България, Спас Панчев-председател на Земеделски съюз “Ал.Стамболийски”, Георги Анастасов-председател на ПП „Български социалдемократи“, Минчо М.Минчев-председател на ПП „Нова Зора“, Лъчезар Шиков-председател на ПД „Социалдемократи“, Иван Генов-председател на ПП „Българска левица“, Минчо П.Минчев-съпредседател на Партия на българските комунисти, ген. Стоян Топалов-председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, д-р Тодор Анастасов-председател на Съюза на ветераните от войните, инж.Петър Велчев-председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, Чавдар Стоименов-председател на Български антифашистки съюз, о.р. ген. Стоимен Стоименов-председател на Конфедерацията на обществените организации за социална защита на пенсионерите , Катя Владимирова-председател на Демократичен съюз на жените, Максим Бенвенисти-председател на организацията на евреите в България „Шалом“, Николай Малинов-председател на Национално движение „Русофили“, Красимир Премянов-председател на Съюза на тракийските дружества...” И т.н., и т.н.


Няколко години преди това можем да видим Стоимен Стоиманов да подписва споразумение за сътрудничество с председателя на Отечествения съюз Симеон Симеонов-комунистическо-ченгесарката огранизация, верен коалиционен съюзник на БСП. Информация буквално преди седмици: „Лидерът на ПЕС Сергей Станишев прие делегация на Отечествения съюз в Брюксел. Симеон Симеонов му връчи знака за Почетен член и роза.... Председателят на Отечествения съюз Симеон Симеонов честити восокия пост на Станишев, пожела му  успех в завоюването на нови европейски пространства от левицата и му връчи  знака за „Почетен член на ОС“ -  най-високото отличие на Отечественият съюз, както и специално изработена златна роза от България по повод 70-годишния юбилей на организацията. По време на приятелската визита стана ясно,че ОС е доказан и истински  партньор на БСП в лявото пространство” (https://www.os-bulgaria.org/actualno.html). Съветникът по националната сигурност на „десния” Плевнелиев е и сред представителите на 11-те организации, които настояваха помилвалият стотици престъпници бивш вицепрезидент на Гоце, Ангел Марин, да получи орден „Стара планина” в началото на тази година. Прощавайте, това е неизлечимо нахалство?! Какво, казвате, че е изключение.

 

Аз пък казвам, че е правило. Воала. Нека видим кой е прессекретар на президента Плевнелиев. Прессекретар е Мария Иванова, която той нарече в едно интервю „моята дясна ръка през последните две години”. Нека обаче публиката знае, че Мария Иванова явно е доста гъвкава в амплоато си на „дясна ръка” – преди да пристане на Плевнелиев тя беше такава на червената вицепремиерка Меглена Плугчиева!? Не, това не е професионализъм, не е гъвкавост, това е безпросветен кариеризъм, отблъскваща политическа всеядност и неприемливо размиване на политическите територии. Триумф на байганьовщината. Точка. Ето снимка на Мария Иванова от 2008 г., кдето тя е седнала отдясно на червената Плугчиева и изпълнява функициите на „дясна ръка”. Днес Плугчиева е посланик в Швейцария, предложена и назначена от това правителство и президент, нейната сътрудничка е прессекратар на президента, всички червени са уредени, а вие лапайте мухите. Такава мерзост! Какво, добре ли чух-това били две изключения. Воала, като ще караме с изключенията нека покажем третото изключение, та белким ни просветне, че става дума за правило, не за изключения. Кой мислите, че е юридически съветник на Росен Плевнелиев? Наталия Киселова се казва и до преди няколко месеца беше главен асистент в СУ на левия активист проф. Георги Близнашки.

 

Истинската изненада настъпва, когато разширим познанието за нея. Оказва се, че само до преди няколко месеца Наталия Киселова е била член на Националния съвет на Българска социалистическа младеж БСМ -младежката организация на БСП. Ето, имаме снимки на лявото откритие на Плевнелиев. Тук се налага едно уточнение – всъщност Наталия Киселова е докарана в екипа на президента от вицепремиера Маргарита Попова, с която тя се запознава в СУ покрай Близнашки и Попова я кани да работи в Министерството на правосъдието преди  да бъде избрана за вицепрезидент. Добре ли си спомням, че Маргарита Попова преди две години каза, че не знае в България да е имало репресии по времето на комунизма? Тогава защо да се изненадваме от избора и на протежета. Наталия Киселова е сред най-активните членове на Националния съвет на Българска социалистическа младеж-репортажите за нейни посещения в различни партийни организации на БСП, за срещите и участия в бесепарски мероприятия все още могат да бъдат намерени в архива на вестник „Дума” и сайта на БСП  (https://old.duma.bg/2008/1108/271108/obshtestvo/ob-6.html). Имам въпрос като десен избирател към Плевнелиев и Попова-честно ли е към избирателите на „десния” Росен Плевнелиев в екипа му да е назначен на ключов пост представител на националното ръководство на ляворадикална формация, сред съмишлениците, на което е и клуб ”Че Гевара”? Нещата не свършват обаче дотук- бащата на Киселова, Васил Киселов, е бил два мандата общински съветник в местния парламент на Казанлък от квотата на коалиционния партньор на БСП-БЗНС „Ал. Стамболийски”. Ето, на снимките се виждат доказателствата за това. Запознати с партийната кариера на Наталия Киселова твърдят, че след като БСП губи изборите през 2009, тя е сред тези, който бранят Станишев буквално като орлици и настояват за строги партийни наказания на критикарите.

 

В тази компания изглежда направо като самата невинност г-жа  Екатерина Захариева-главен секретар на Президента, но допреди няколко години един от най-близките хора на министъра от тройната коалиция Джевдет Чакъров, при когото е била директор на Дирекция „Правна”. Защо всичко това е толкова важно ли? Много е просто. Защото, когато по bTV попитаха Лиляна Павлова - внучката на дългогодишния член на ЦК на БКП Георги Павлов, как оценява преврата на 9 септември 1944 г., новоназначената миналата година точно на тази дата министърка  отговори буквално следното ”Като символ на политическата промяна”. Тихо. Някой се обръща в гроба.


Антон Тодоров

Бащата на К. Киселова, Васил Киселов съветник от БСП Казанлък





















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 35386 |15.11.2012 Демократичен мазохизъм. Морал . 80| 68296 |11.11.2012 Росен Плевнелиев в царството на номенклатурата на БКП . 21| 17141 |10.11.2012 ПРИ СТРУМА . 192| 73870 |04.11.2012 Истински лъжи от Меглена Кунева-Пръмова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads