Реклама / Ads
0| 7406 |18.10.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Димитър Куцаров: "България си ти!" подаде ръка на доброто

.
Демократичните промени в България и членството на страната в ЕС, направиха повишена чувствителност към всичко, което се случва в държавата ни. За всички лоши новини, нашият отговор е "Ден на добрата новина". Това каза председателят на Национално движение "България си ти!" г-н Димитър Куцаров по време на събитието "Ден на добрата новина" от България в Брюксел, в който Движението е съорганизатор.
 

„Поставихме си за цел, и за кратко време, реализирахме добри дела в различни сфери от дейностите, свързани с благотворителността, проекти в сферата на науката, спорта, подпомагане на многодетни семейства. Чрез създадените от нас програми, подадохме ръка на доброто. Успяхме да покажем истинското лице на България като държава. Добро се случва всеки ден, но трябва да се полагат непрестанни усилия, докато се превърне в същност на европейския живот. В „България си ти” разбираме доброто като дълг на всеки гражданин. Проектът „България си ти” вече е достатъчно популярен у нас, наричат го организацията, която сбъдва мечти. Нашата организация обединява, а не разделя, гради мостове, а не руши. За кратко време дейността ни обхвана цялата страна”, каза Куцаров.

„Някои от по-известните ни програми са - Програма за подкрепяне на многодетните семейства. Програма „Добрини”, в рамките на нея организираме награждаване на всички добри дела, които заслужават хвалба, същевременно е и благотворителна програма за помощ на семейства. Програма „Здраве за всеки дом”, която има вече един проект за дентален лазерен мобилен кабинет. Програма „Да бъдем европейци, но все пак българи”, програмата „Образователна олимпиада”, която стимулира стремеж за нови знания у деца от различни етнически групи. Движението минава около три града на месец с олимпиадата. Програмата цели и етническа толерантност. Тези програми не изчерпват нашите дейности. Условията за такива дейности не са нещо, което се спуска от горе, а инициатива на дамите граждани”, посочи Куцаров. Той обясни, че НД „България си ти” се е създало от 54 учредители ентусиасти от различни обществени сфери.

„Когато искахме да закупим дом на младо семейство, може би за първи път в България се включиха и политическите партии. Автобусите ни разнасят храна по всички региони на страната. Когато приемем едно семейство, не го подпомагаме еднократно, а за дълго време. НД „България си ти” няма да спре по средата на пътя, ще продължим дейността си с нови програми и проекти и се надявам, че все по-често добрите новини за България ще стигат до сърцето на Европа. С доброто може да променим всички дрезги и проблеми”, каза още Куцаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6252 |07.10.2013 "България си ти!" награждава отличници в Кюстендил . 0| 6487 |18.09.2013 "България си ти!" раздава супи и баници на бедни . 0| 6168 |08.07.2013 Национално движение "България си ти!" помогна на младо семейство . 0| 8155 |28.03.2013 "България си ти!" събира средства за жилище на многодетно семейство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads