Реклама / Ads
134| 20210 |15.11.2013 НОВИНИ

Мосад: Ислямистки пари стоят зад трансферите на Христо Бисеров

.
Христо Бисеров
Връзката на скандалния политик Христо Бисеров с ислямистки фондации, разкрита от израелските тайни служби Мосад, е в основата на аферата с незаконните транзакции по негови сметки, съобщава "168 часа".
 


Става въпрос за финансови потоци от Близкия изток към България за узаконяване у нас на имоти на мюсюлманското вероизповедание, твърдят източници, запознати със случая. В потвърждение на тази теза на 12.11.2013 г. вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев замина на посещение в Израел. Информацията бе потвърдена от пресцентъра на вътрешното министерство. Визитата е знакова и според източниците на вестника най-вероятно е свързана с аферата около Христо Бисеров.
 

Само три дни преди да гръмне скандалът, Сергей Станишев също бе на посещение в Израел. Там той е имал среща с вътрешния министър на държавата. Предполага се, че още тогава мандатоносителят на правителството е бил предупреден за засечени финансови операции на Бисеров с ислямистки капитали. И до днес обаче Станишев мълчи по тази взривоопасна тема и отказва да коментира трусовете в ДПС.
 

"Транзакциите с ислямски капитали са много опасни. Нещо повече - такива действия са насочени срещу националната сигурност на България. На практика такива престъпления се разследват от отделно звено в ДАНС - "Финансово разузнаване". Така че ще им се отвори доста работа, щом има сигнал за навлизане на ислямски капитали в България, коментира арабистът проф. Владимир Чуков.
 

Той припомня, че преди четири години подобен тип транзакции за терористичната Ирландска републиканска армия са преминали през български банки. Тогава също с помощта на партньорска служба това е било установено и в крайна сметка предотвратено.
 

Експертът по етническите и религиозни въпроси Николай Панков твърди пред изданието, че Бисеров е разпределял огромен финансов ресурс от Турция, предназначен за спечелването на дела, заведени от Главно мюфтийство за възстановяването на собствеността върху земи, гори и други имоти.
 

Главна прокуратура вече разпореди пълна данъчна ревизия на имотното състояние и доходите на Бисеров. Срещу него и сина му Главинков има образувано дознание за финансови и данъчни престъпления, както и за пране на пари в особено големи размери.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6266 |12.11.2013 Кунева: Следвай парите и ще разбереш кой кой е! . 17| 5466 |11.11.2013 Златанова предупреди: Ще връщаме пари по "Околна среда" заради ГЕРБ . 7| 7938 |10.11.2013 Красимир Дачев: Стоичков взима пари от политици . 33| 5691 |09.11.2013 Бежанец обвини наръганата Вики, че взела пари да изведе Аладин зад граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads