Реклама / Ads
33| 9972 |11.03.2014 НОВИНИ

Драма! МВР няма 16 млн за изгонени ченгета

.
Суматоха в МВР: ведомството трябва да изплати 16 млн лв на съкратени и пенсионирани служители, а ги няма. Молбите до министъра на финансите Петър Чобанов засега оставали без отговор. А нямало отговор, защото в хазната липсвали такива крупни суми за погасяване на непредвидени харчове. Това научи Фрог нюз от свои източници във вътрешното министерство.
 

Вместо реформи в МВР решили да махнат част от служителите и на тяхно място да не назначават нови. Така щели да икономисат средства, които пък щели да бъдат дадени като увеличение на заплатите на оставащите в системата.  "Тънката" сметка: махаш, които ти пречат и награждаваш, които те слушат, обаче се оказала невярна. От кръга около главния секретар Светлозар Лазаров, откъдето се твърди, че е тръгнала "гениалната" идея,  никой не загрял, че трябва да се изплащат десетки обещетения и заплати за прослужени години. Общата сметка ударила 16 млн и ръководството се видяло в чудо.

Не били ясни още и допълнителните харчове за проекта "жандармерия срещу крадците" по селата. Очаквало се те също да предизвикат шок у финансистите. Разчетите за командировъчни, дневни, пътни, горива, храна и пр. на жандармеристите, които плашат с присъствието си циганите в Северна и Северо-Западна България, още не били изплащани тези непредвидени в бюджета пари. В същото време на въпросните служители им вървят и редовните заплати, както е по закон.

 

Лазаров е наше момче, послушно момче е, но не успява да се противопостави на подобни глуповати и неработещи идеи. Това коментирал Румен Петков, доскоро един от стълбовете на "Позитано" 20, а отскоро дясна ръка на Георги Първанов в АБВ, твърдят запознати. Според Петков акцията по селата била безумна мярка с временен ефект и дългосрочен лош резултатат. Главсекът Лазаров пък бил много близък с първановата формация. Той е зет на бившия зам.-министър на вътрешните работи по време на тройната коалиция Камен Пенков, известен като приятел и спонсор на изключените от БСП абевейци. От близо година главно Лазаров кадрувал във ведомството, тъй като министър Йовчев не искал да го свързват с уволнението на ценни кадри от системата.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5154 |11.03.2014 Вигенин: България няма да признае резултатите от референдума в Крим . 22| 5799 |11.03.2014 БСП: Доверието на хората няма да се върне със замразяване на заплатите . 42| 6570 |10.03.2014 Ц. Цветанов: Нямам и не съм имал частен бизнес . 11| 9556 |09.03.2014 О. Стефанов: В новия Закон за МВР няма дух, но има философия от соца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads