Реклама / Ads
45| 18693 |08.04.2014 ЪNDERGROUND

Арлин Антонов пред Фрог: В Лясковец е било "айде на юруш" и 500 патрона

.
Арлин Антонов като депутат в НС
Ако главният секретар на МВР Светлозар Лазаров действително е искал да си подаде оставката, е трябвало да я връчи на президента. Вътрешният министър няма правомощията да го освободи, така коментира пред Фрог нюз бившият шеф на баретите Арлин Антонов твърдението на министър Цветлин Йовчев, че Лазаров е предложил да напусне вътрешното ведомство.
 

 

Всички са виновни на местно ниво за случая в Лясковец. Заслужават сериозно наказание, а не понижаване в длъжност. Правилно е да бъдат отстранени шефовете на полицията във Велико Търново. И не само тях – всички оперативни полицаи, категоричен е Антонов.

 

Немалка е вината на бившия началник на ОДМВР-Велико Търново, смята той.  Преди 2 години е бил в Лясковец, той е раздавал пушките на Петко Петков. Не си е свършил работата, защото не е проверил на кой дава оръжието, допълни баретата.

 

Емил Шарков е честно и изпълнително момче. Насочват го да се качи през един прозорец, на който, за да се качиш ползваш малка стълба за балкона. И като излезеш на балкона, онзи отвътре знае, че идваш и той те стреля като картина в рамка. Вече 1 година Лазаров е главен секретар и защо не е проверил, че на баретите им липсва подготовка, че им липсва снаряжение и оборудване. Да беше направено предписание, да се сменят нещата. Главният секретар колко пъти е проверил поделението?! На този въпрос, никой не даде отговор, обръща внимание Антонов.

 

Предишния ден снимали дома на Петко, пък той ги бил видял. Как са го видели, като не излиза отвътре и седи вкъщи на спуснати пердета. Има много неясноти по начина, по който ни се поднасят нещата, подчерта някогашният шеф. 

 

Разчитало се е на това, че баретите навсякъде ще влязат, пробивни са, здрави са. Петко Петков обаче се оказа костелив орех. Като стана разправията и като видяха накъде задълбава, те се объркаха и не знаеха какво да правят. Цялото ръководство е можело да спре операцията след двамата ранени. Трябвало е да се потърси друг вариант. Ама за да не пострада авторитетът на тези, които са подписали плановете за операцията, са казали: „Юруш напред” и са сбъркали, критикува Антонов.   

 

Той подчерта отново, че стрелецът изобщо не е бил проучен. „Те не знаят дали в дома му няма 50 кг взрив. Ако му хрумне да се самоубие, пали взрива и блокът падне?! Нали се сещате още колко жертви, можеше да има!”, алармира той.

 

Като е толкова страшен стрелецът, сложете двама дежурни снайперисти, те щяха да го неутрализират, без да го убиват. Вместо това всички стрелят вътре, изстреляли са 500 патрона, от рикошетите са го ударили 2-3 пъти в корема. Започнал е да вика: „Убихте ме, ранихте ме, предавам се”. И тогава са влезнали. Но видите ли вратата се отваряла навън, и не можело да се влезе – това са глупости. Трябвало е да сложат малко взрив, затова има сапьори. Като се гръмне вратата, пада от пантите си и хвръква. Одимява се, обгазява се вътре помещението и се хвърлят няколко сигнални гранати, които като гръмнат, нищо не се вижда заради силния отблясък. От дима започваш да дишаш лошо и да искаш да излезеш на чист въздух. Това е трябвало да се направи, убеден е Антонов. 

 

Грешката на провеждащите акцията била, че те са смятали, че стрелецът е страхлив и че ще се предаде доброволно. „Оказа се, че той има характер. Цял живот е мечтал да бъде военен и полицай, предлагал се е на чуждестранния легион във Франция, спортувал непрекъснато, не пил, не пушел, научил се е да забива нож от разстояние. И си е казал: „Чакайте сега да видите какво мога да направя с вас”, продължава разсъжденията си бившата барета. По думите му психолозите също не са си свършили работата, тъй като не са му изготвили прецизен психологически портрет.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 13207 |23.02.2014 Токът в Рибново спря заради предаване на Кулезич . 21| 13290 |04.02.2014 Служител на НСБОП пред съда: Кичатов ни заведе при мъртвия Кутепкин . 5| 13221 |16.01.2014 Майката на Съни пред Фрог: Изпитвам отвращение от присъдата на таксиджията . 3| 11204 |17.12.2013 Адвокат Мутафчиев пред Фрог: Случаят с убитата Севиля може да повтори „Соло”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads