Реклама / Ads
9| 7040 |12.04.2014 ПОЛИТИКА

Стоилов: Евроизборите са важно средство за решаване на националните задачи

.
Янаки Стоилов
Ние гледаме на предстоящите избори като на едно от важните средства за решаване на националните задачи, които стоят пред България. Нашите виждания могат да бъдат събрани в няколко думи – за справедлива България и за социални Европа.
 
Това каза на среща с граждани във Велико Търново зам.-председателят на ПГ на КБ и зам.-председател на НС на БСП Янаки Стоилов. По думите му целта е Коалиция за България да получи достатъчно голяма, убедителна подкрепа, защото това ще даде допълнителен импулс за развитие на управлението и за по-ясно очертаване на характера на обявената от нас политика преди парламентарните избори.


ГЕРБ имат стратегия преди изборите да внушат, че институциите не функционират


ГЕРБ имат конкретни цели за блокиране на работата на парламента, каза още Янаки Стоилов. Според него една от причините е предстоящото разглеждане на ветото на президента по измененията, свързани с новия закон за Сметната палата. "Тяхното очакване е този закон да не влезе в сила и да не бъде формиран новият състав на институцията", отбеляза Стоилов. По думите му ГЕРБ имат цялостна стратегия преди началото на предизборната кампания да създадат впечатлението, че институциите са блокирани и не могат да функционират.

 

Янаки Стоилов обобщи значимите законопроекти, които са приети в НС през последните дни. Той посочи промените в Закона за потребителските кредити и подчерта, че се надява пред следващата седмица да бъдат приети на първо четене и промените в Закона за за защита на конкуренцията. „Целта е да се осигури равностоен достъп на българските производители в тези вериги и да се създадат повече гаранции за правата на “, обясни депутатът. Той добави, че предстои до края на месеца правителството да оповести първата част от програмата за реиндустриализация. „Тя ще набележи формите и някои от конкретните проекти, които ще бъдат осъществявани в страната с участието на вътрешни и външни частни инвестиции и възстановяването на някои производства”, поясни Стоилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6934 |20.03.2014 Галъп: На евроизборите равенство между ГЕРБ и БСП . 4| 6593 |21.02.2014 Нощен парламент: 5% праг за оглавяване на партийна листа за евроизборите . 54| 7834 |13.02.2014 Галъп: БСП и ГЕРБ равностойни на евроизборите . 84| 8163 |15.01.2014 Красимир Янков: БСП не се разцепва, а се консолидира за евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads